четвер, 20 травня 2010 13:19

"БЮТівці" вимагають звільнити міністра охорони здоров"я

"БЮТівці" вимагають звільнити міністра охорони здоров"я

Народні депутати Євген Добряк і Раїса Сорочинська-Кириленко, фракція "БЮТ", вимагають звільнити Зіновія Митника з посади Міністра охорони здоров"я України. Йому закидають непрофесійність і безвідповідальність.

Раїса Сорочинська-Кириленко в коментарі Gazeta.ua. наголосила, що Зіновій Митник перебуваючи два роки на посаді заступника міністра охорони здоров"я так нічого й не зробив, що б запровадити в Україні державне медичне страхування.

"Торік були парламентські слухання щодо впровадження обов"язкового соціального медичного страхування й громадськість одноголосно висловилася за прийняття відповідного закону. Пройшов рік, а наш законопроект N4744 так і не поставили на розгляд, ним не займаються. Зіновій Митник працював у попередньому уряді, він був заступником у Князевича і нічого для цього не зробив. Україну не готують до реформ", - зазначила народний депутат.

Раїса Сорочинська-Кириленко висловила впевненість, що постанова про відставку Зіновія Митника матиме підтримку під час голосування.

"Постанову підтримають всі політичні сили в парламенті, включаючи Партію регіонів. Всі депутати, хто входить до комітету з питань охорони здоров"я зацікавлені в тому, щоб міністерство чесно працювало на користь українських людей. Що б медицина починалася не із закупівлі дорого вартісної апаратури, а з виконання програм обслуговування сільського населення, роботи фельдшерсько-акушерських пунктів, сімейних амбулаторій та районних лікарень", - зазначила депутат.

У пояснювальній записці до проекту постанови "бютівці" навели результати проведеної ГоловКРУ України ревізії фінансово-господарської діяльності Міністерства охорони здоров"я України за січень 2008 – листопад 2009 років, коли Зіновій Митник обіймав посаду заступника Міністра охорони здоров"я України й координував діяльність тендерного комітету міністерства.

"Встановлено, що закупівля лікарських засобів, лікувально-діагностичного обладнання та виробів медичного призначення здійснювалася виключно через низку іноземних та українських посередників, що призвело до зайвих та неефективних видатків на суму 51,2 млн. грн.", - йдеться в документі.

"Зокрема, ТОВ "Три-Центральний аптечний склад" поставило МОЗ України лікарські засоби виробництва Бельгії та Данії на загальну суму 125,4 млн. грн., закупивши їх у компанії EUROSTATE CORPORAITION LIMITED (Велика Британія) та ЗАТ "Ганза" (Україна), та заробивши на різниці в цінах 9,1 млн. та 404 тис. грн.. відповідно. На 854 тис. грн. була завищена ціна на онкологічні препарати виробництва Індії та Франції, придбані у ТОВ "ФРА-М". 2,5 млн. грн. заробило ТОВ "Интерфарм" на поставках імунобіологічних препаратів французького виробництва через компанію OLDEN GROUP LLC (США) тощо", - акцентують увагу автори постанови.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТівці" вимагають звільнити міністра охорони здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути