Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2010 15:59

Інопланетяни захопили зонд Voyager - вчений

Інопланетяни захопили зонд Voyager - вчений

Міжпланетний зонд Voyager 2, який знаходиться на межі Сонячної системи, нещодавно почав передавати незрозумілі сигнали. Німецький вчений Хартвіг Гаусдорф цілком серйозно запропонував найнеймовірніше, але і найочевидніше для любителів НЛО пояснення: зонд захопили інопланетяни і тепер намагаються через нього зв'язатися з Землею.

"Схоже, ніби хтось перепрограмував або захопив зонд - всієї правди ми все одно поки не знаємо", - сказав академік в інтерв'ю ЗМІ.

Свою версію він пояснює тим, що всі системи Voyager 2 в цілому функціонують абсолютно нормально - за винятком того, що передавач даних "зійшов з розуму".

Нагадаємо, на інший формат передачі зонд чомусь перейшов у квітні цього року. І якщо раніше Voyager 2 передавав наукову інформацію в основному на дуже низькій швидкості - 160 біт за секунду, то зараз він відправляє дані на Землю практично цілодобово, а NASA ловить сигнали протягом десяти годин на добу.

При цьому співробітники Лабораторії реактивного руху в Пасадіні (Каліфорнія) не в силах розшифрувати їх. Представник лабораторії Ед Стоун раніше висловив думку, що проблема може бути вирішена.

"Нестійкість пам'яті схожа на пам'ять персональних комп'ютерів під час завантаження. Випадкового потрапляння навіть однієї частки космічного випромінювання достатньо, щоб змусити "зійти з розуму" біт (інформації)", - пояснив він.

Зонди-близнюки Voyager 1 і Voyager 2 були запущені в 1977 році. Первинною метою їх запуску було вивчення Юпітера й Сатурна, і вони справді вперше передали якісні знімки цих планет-гігантів. Передбачалося, що зонди припинять своє існування в 1981 році. Але після виконання поставлених завдань, їх направили в різні частини геліосфери для вивчення найвіддаленіших куточків Сонячної системи.

Voyager 1 вперше в історії космічних польотів досяг зовнішніх рубежів Сонячної системи і зараз є найвіддаленішим від Землі і найшвидшим об'єктом, створеним людиною. Voyager 2 став першим і поки єдиним апаратом, що досяг Урану і Нептуну.

Зонди забезпечені трьома ядерними генераторами, розрахованими на безперебійну роботу до 2020 року.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Інопланетяни захопили зонд Voyager - вчений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути