субота, 08 травня 2010 14:46

П'ятеро киян протестували проти російських військ

П'ятеро киян протестували проти російських військ

Сьогодні, 8 травня, біля посольства Російської Федерації п'ятеро киян організували акцію протесту проти участі російських військ у параді на честь Дня перемоги.

Демонстранти символічно зрубали бутафорську берізку в знак свого обурення, також виставили транспарант з написом "Відчуйте себе на нашому місці".

"На нашу думку участь російських військ є не просто незаконною, а ще й образливою для України. І взагалі святкування військовим парадом встановлення миру є абсурдним, - розповів Gazeta.ua організатор акції, журналіст Артем Захарченко. - Ще більш образливим є те, що разом з нашими вояками крокуватимуть нащадки зачинателів Другої світової".

Нагадаємо, що Радянський Союз 17 вересня 1939 року ввів війська на територію Польщі. Підставою окупації Червоною армією став пакт Молотова-Ріббентропа від 23 серпня 1939 року. Пізніше у Варшаві проводили спільний парад радянських та фашистських військових.

"Ми бачимо, що Росія не зупиняється перед нашими законами і демонструє свою зневагу. Згідно з Конституцією, лише Верховна Рада України має право надавати дозвіл на перебування іноземних військ на нашій території. Янукович написав розпорядження про залучення росіян до параду, однак це не його компетенція", - зазначив журналіст.

Зараз ви читаєте новину «П'ятеро киян протестували проти російських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

329

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути