субота, 08 травня 2010 12:56

Табачник вимагає, щоб воїни УПА покаялися у колабораціонізмі

Табачник вимагає, щоб воїни УПА покаялися у колабораціонізмі

Примирення між ветеранами Радянської армії і воїнами УПА можливе на основі покаяння. Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник в ефірі Шустер Live.

"Примирення можливе на основі покаяння. Ні у Франції, ні в Голландії, ні в інших цивілізованих європейських країнах, люди, які служили в окупаційній поліції, які охороняли гетто і табори не отримують військових нагород", - зазначив він.

"Ті, хто покаявся, безумовно, мають право на прощення і на примирення", - наголосив міністр.

Табачник також заявив: "Коли кажуть, що ОУН-УПА відстоювала свободу України - це типова міфологема, яка з'явилася через 50 років після війни. У Великій вітчизняній війні не було третьої сторони".

Водночас позафракційний депутат, член коаліції Тарас Чорновіл, який також брав участь у програмі, після цієї заяви міністра вирішив піти зі студії.

"Таке враження, що хтось дуже хоче, щоб питання, чи закінчилася війна, дістало найстрашнішу відповідь, що війна не закінчилася", - сказав він.

"Коли я зараз слухаю, коли пробують прирівняти сталінський терор, який дійсно співрозмірний з гітлерівським, порівняти з тоталітаризмом однієї з радикальних організацій пригнобленої нації, то мені здається, що це є поза гранями будь-якого цинізму", - зазначив депутат.

"Я не хочу, щоб замість ветеранів виступали і говорили ті люди, які, на мій погляд, тим фронтовикам стріляли в спину. Я маю на увазі загони НКВС", - сказав Чорновіл.

"Я не хочу, щоб виступали ідейні нащадки тих, хто виходили разом з нацистською Німеччиною, їхніми військами у Бресті, у Львові на спільний парад перемоги над розгромленою Польщею", - додав він.

Депутат наголосив: "Зараз знову пересварювати, знову робити це зло...я думаю, що це погано, я не хочу в цьому брати участь".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Табачник вимагає, щоб воїни УПА покаялися у колабораціонізмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

220

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути