пʼятниця, 30 квітня 2010 08:47

Пенсійний вік таки підвищать. Спочатку для жінок

Пенсійний вік таки підвищать. Спочатку для жінок

Рішення проблеми збалансування Пенсійного фонду є однією з першочергових задач і потребує вжиття непопулярних заходів.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Для збалансування Пенсійного фонду, в будь-якому випадку, ми будемо йти по шляху непопулярних заходів, але йти обережно і поступово", - сказала вона.

За словами чиновника, одним із заходів є поступове підвищення пенсійного віку жінок до рівня чоловіків.

Як уточнила Акімова, це питання буде стосуватися жінок, які за своїм віковим критерієм (до 35-38 років) будуть претендувати на участь у другому, накопичувальному рівні пенсійної системи.

При цьому перший заступник глави адміністрації уточнила, що таке підвищення пенсійного віку не вводитиметься в 2010 році і пороговий вік 35-38 років є експертною оцінкою, яка ще вимагає уточнення.

Коментуючи цю пропозицію, Акімова пояснила, що середня тривалість життя жінки в Україні довше і навантаження для Пенсійного фонду вони створюють більше, що має враховуватися у питанні його збалансування.

"І чому б не дати можливість нашим жінкам працювати довше? Це призведе до збільшення абсолютного рівня пенсій, тому що буде враховуватися більший трудовий стаж", - додала вона.

Акімова вважає, що підвищення загального пенсійного віку в середньостроковій перспективі є для України неминучим.

"Українське суспільство старіє, кількість пенсіонерів на одного працюючого, на жаль, збільшується. З самого початку це буде стосуватися тієї категорії людей, які будуть претендувати на участь у другому рівні пенсійної системи", - зазначила вона.

Говорячи про терміни введення другого, накопичувального рівня пенсійної системи Акімова сказала, що його слід чекати ближче до кінця п'ятирічного терміну повноважень діючого президента, але, по можливості, і наближати.

Вона також зазначила, що паралельно необхідно обмежити максимальний розмір пенсій і регулювати систему пенсійних пільг, поступово перекладаючи багато подібних пільг на професійні фонди

Зараз ви читаєте новину «Пенсійний вік таки підвищать. Спочатку для жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

112

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути