пʼятниця, 30 квітня 2010 01:43

Олесь Доній лежить під крапельницею
8

Депутат від Партії регіонів Василь Стельмашенко (праворуч, у верхньому ряду) тримає за шию і б’є депутата-”нунсівця” Олеся Донія під трибуною Верховної Ради
Фото: фото: Ольга КАМЄНЄВА
40-річний Олесь Доній — струс мозку, синці на тілі
55-річний Володимир Карпук — зламаний ніс
47-річний Володимир В’язівський — струс мозку, гематоми
41-річний В’ячеслав Кириленко — гематоми на тілі

Народний депутат від блоку "Наша Україна–Народна самооборона" 40-річний Олесь Доній потрапив до лікарні зі струсом мозку й численними синцями на тілі. Його побили депутати з провладної коаліції. Це сталося у Верховній Раді, коли опозиціонери намагалися блокувати ратифікацію угоди про продовження базування в Україні російського Чорноморського флоту до 2042 року.

— Донія "регіонали" били по голові ззаду. Так само кілька ударів у спину отримав я, — розповідає "нунсівець" Тарас Стецьків, 45 років. — Олесь стояв біля свого робочого місця і тримав державний прапор, а його били по голові, спині. Першими побили депутатів поважного віку, яким понад 60 років. Це неприпустимі речі навіть по воровських поняттях. "Регіоналам" не вистачало тільки ножів і заточок. Ви бачили б їхні обличчя!

— Найбільше перепало нашій фракції. Бо "бютівці" стояли збоку і навіть не рухалися, — каже "нунсівець" Андрій Парубій, 39 років. — Декого "регіонали" звалили на підлогу й били ногами. Майже у всіх струс мозку, бо нас били з урядової ложі ліктями, колінами. Просто дехто пішов у лікарню, дехто — ні.

Олесь Доній бере телефонну трубку, але вибачається, що говорити не може — лежить під крапельницею.

Побиття Донія можна роздивитися на відеозаписі. Його хапає чоловік у сірому костюмі, який стоїть в урядовій ложі. Сім разів із розмаху б"є в голову. Це — 57-річний Василь Стельмашенко, який став нардепом місяць тому. Він замінив "регіоналів", які пішли працювати у виконавчу владу. До цього був заступником гендиректора товариства "Донтехресурс". Потрапив у парламент завдяки зв"язкам із групою мільярдера Ріната Ахметова.

Ходять чутки, що Стельмашенко — колишній кримінальний авторитет на прізвисько Картавий. Журналіст Сергій Руденко пише, що Стельмашенко мав фірми, що ухилялися від сплати податків. Начебто за домовленістю з податківцями новому підприємству видавали податкові векселі з відтермінуванням податкових платежів. Після цього підприємство фіктивно банкрутувало й закривалося. При цьому всі вони працювали й виробляли горілку. Була відкрита кримінальна справа. Стельмашенко нібито переховувався за кордоном. Але 2000 року повернувся у Святогірськ на Донеччині, знову почав займатися бізнесом.

Зараз ви читаєте новину «Олесь Доній лежить під крапельницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути