вівторок, 27 квітня 2010 17:11

Ранкові події у ВР - це репетиція громадянської війни - Скуратівський

Ранкові події у ВР - це репетиція громадянської війни - Скуратівський
Історик Вадим Скуратівський прокоментував наслідки ратифікації угоди щодо Чорноморського флоту.

"Практично все це означає повернення України в радянські часи. "Радянщина" зараз поєднана з стратегічним клановим капіталізмом - і це дуже серйозно. Ми потрапили у історичну пастку, вийти з якої найближчим часом нам не вдасться. Ця пастка налаштовувалася проти нас іще з 1654 року, від Переяславської Ради, і впродовж століть удосконалювалась у різних жанрах. А на початку 1990-х російський імперіалізм почав над цією проблемою працювати глибинно. І принаймні тимчасово він досяг успіху", - сказав історик.

Аналізуючи, як відтепер розгортатимуться події в Україні, Скуратівський заявив про можливість громадянської війни. "Власне, ранкові події у Верховній Раді - це і є репетиція громадянської війни. Зрозуміло, що цієї війни треба уникнути. Але не виключено, що нова влада з її "фашизоїдними" рисами теж працюватиме у напрямі цього конфлікту - щоби потім знищити будь-яку українську опозицію. Призначення політиків типу Табачника та Семиноженка були першими інфантильними жестами у цьому напрямку", - зазначив історик.

Він зауважив, що розв"язання громадянського конфлікту вигідне передусім новопоставленій владі, щоб забезпечити своє "царювання" до 2042 року, а, можливо - і до 2100.
Виною тому, що Україна потрапила у пастку, є невисокий рівень опозиції. Ми зараз розплачуємось за конфлікти між президентом Ющенком і прем"єр-міністром Тимошенко. І ще за те, що, починаючи з 1991 року, ніхто не подумав про те, як відреагують люди зі сходу на український патріотизм. Вони ж були роками "інфіковані" російською пропагандою.
 
Аби вийти із пастки, мусимо працювати над усуненням цієї антиукраїнської влади - це стратегічне. Тактично необхідні нові парламентські вибори. Ситуація зараз така, що Україна значною мірою повторює досвід європейських країн 1920-30-х. Вони починали з гарних демократичних жестів, а закінчували тоталітаризмом і фашизмом. На заході був Гітлер, а на сході - Сталін. Не виключено, що у нас ще довго буде якийсь "кишеньковий" парламент і тими негідниками, які все це облаштували.

Історик зазначив, що на жорстку реакцію західного світу на події в Україні розраховувати не варто. У Заходу зараз тисячі серйозних проблем, а Україна для нього - буферна держава, у якій "хоч трава не рости". Як казала колишня секретар зовнішніх справ США, "Україна - це чорна дірка світової історії". Так вони до нас і ставляться. Сподіватись на те, що "заграница нам поможет", не доводиться.


 
Зараз ви читаєте новину «Ранкові події у ВР - це репетиція громадянської війни - Скуратівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути