Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2010 01:14

"Зі мною хоче співпрацювати Дон Кінг"

Автор: фото з сайта www.forumprosport.ru
  Андрій Котельник хоче перейти до іншої вагової категорії
Андрій Котельник хоче перейти до іншої вагової категорії

Торік у липні львів"янин 32-річний Андрій Котельник (31 перемога, 13 нокаутів, три поразки, одна нічия) утратив свій пояс чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг у поєдинку з британцем Аміром Ханом. Відтоді дев"ять місяців українець не виходив на ринг. Минулого тижня англомовні ЗМІ повідомили, що йому пропонують провести бій із чемпіоном світу за версіями WBC і IBF американцем Девоном Александером.

Андрію, з чим пов"язана така тривала пауза в кар"єрі?

— До 24 січня в мене був контракт із німецьким клубом "Юніверсум". Вони годували обіцянками організувати поєдинок, але так і не зробили цього.

Скажу, що така перерва в мене не перша. Перед боєм за звання чемпіона світу проти Гевіна Різа (22 березня 2008 року. — "ГПУ") також була пауза у дев"ять місяців.

З"явилася інформація, що вам пропонують бій із Девоном Александером. Готові заради нього відкласти свій перехід у нову вагу до 66,7 кілограма, про що заявляли раніше?

— Узагалі я не планував більше бути в 63,5 кілограма. Але пропозиції боксувати одразу за два титули щодня не роблять. Тому серйозно подумаю. Усе залежить від того, які будуть умови і перспектива цього поєдинку.

Пропозиції боксувати одразу за два титули щодня не роблять

Для того щоб виступити проти такого боксера, як Александер, мені треба провести хоча б один розминочний бій, бо я давно не виходив на ринг.

Коли плануєте вирушити до США?

— Через два-три тижні. Як тільки оформлю документи, вилітаю в Штати. Там на мене чекають Гері Шоу, Дон Кінг та інші промоутери, які хочуть зі мною співпрацювати. Упевнений на 70 відсотків, що свій наступний поєдинок проведу в Америці.

В Александера заплановано бій на 7 серпня. Підготувалися б до цієї дати?

— Так, звичайно.

Ви згадали Дона Кінга, який є промоутером Девона Александера.

— Він зацікавлений співпрацювати зі мною. Минулого тижня телефонував мені. Це було десь о 22.30, я тільки з тренування прийшов. Підняв слухавку і почув англійську. Представник промоутера сказав, що Дон Кінг хоче зі мною переговорити. Той почав російською: "Привет" і перейшов на англійську. Сказав: "Чемпіоне, ми тебе чекаємо в США і готові з тобою співробітничати". А далі я вже говорив із його представником.

Із тих менеджерів і промоутерів, які мені телефонували і пропонували співпрацю, Дон Кінг — єдиний, хто, передзвонивши ввечері, зранку вже скинув виклик, аби я оформив візу і приїхав на переговори. Кінг — дуже небезпечний чоловік, і мені про це відомо. І не тільки мені. Але умови його вислухаю і робитиму висновки.

Американський канал НВО планує організувати турнір за участю найкращих боксерів категорії до 63,5 кілограма. Якби вам надійшла пропозиція, погодилися б виступити в ньому?

— Теоретично, так. Але щоразу мені все тяжче й тяжче "робити" вагу. Готовий на це запитання відповісти після того, як проведу свій наступний рейтинговий бій.

Усвідомлюєте, що в США багато що буде цілком інакшим, ніж у Європі?

— Так, у Штатах життя почнеться з початку. Я зміню підготовку, тренерів. В Америці інша система. Часто лякають американським рингом. А що таке американський ринг? Такий самий квадратний, чотири канати. Для боксерів світового рівня не повинно мати значення, в США боксувати чи в Європі. Америка мене нічим не здивує. Я й раніше там проводив поєдинки — і матчеві зустрічі, й на Іграх доброї волі виступав серед любителів.

Зараз ви читаєте новину «"Зі мною хоче співпрацювати Дон Кінг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути