четвер, 15 квітня 2010 16:23

Українська стрічка вперше увійшла в основну програму Каннського фестивалю

Українська стрічка вперше увійшла в основну програму Каннського фестивалю

Український фільм "Щастя моє" режисера Сергія Лозниці вперше в історії включений в основну конкурсну програму 63-го Канського кінофестивалю.

Україна представляє в рамках кінофестивалю два ігрових фільми - "Щастя моє" Сергія Лозниці (Україна-Німеччина-Голландія) в основному конкурсі і новий фільм Отара Іоселіані "Шантрапа" (Україна-Франція) за участю Богдана Ступки в спеціальній програмі.

Сьогодні на офіційній прес-конференції в Парижі, організатори Каннського МКФ оголосили основних учасників конкурсної програми 63-го фестивалю, який проходитиме з 12 по 23 травня 2010 року на Лазурному узбережжі.

Фільм кінорежисера Сергія Лозниці "Щастя моє" (Україна-Німеччина-Голландія), зйомки якого закінчилися в лютому 2010 в Україні, побореться за головний приз з 15 фільмами-учасниками основного конкурсу, серед яких "Стомлені сонцем-2" Микити Міхалкова, "Обурення" Такеші Кітано, "Принцеса Монпельє" Бертрана Таверньє, "Поза законом" Рашида Бушареба, "Знімати" Матьє Амальрік, "Ще один рік" Майка Лі та інші стрічки.

Режисер фільму "Щастя моє" Сергій Лозниця підкреслив, що присутність його фільму в основній програмі Канн - велика честь для нього і його міжнародної команди.

63-й Каннський кінофестиваль пройде з 12 по 23 травня 2010 року. Журі очолить Тім Бертон. Відкриє програму кінофестивалю новий фільм британського режисера Рідлі Скотта "Робін Гуд".

Нагадаємо, що в 2009 році Золоту пальмову гілку Канського кінофестивалю отримав фільм австрійського режисера Міхаеля Ханеке "Біла стрічка".

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Українська стрічка вперше увійшла в основну програму Каннського фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути