середа, 14 квітня 2010 20:40

Англійцю, який упав з тюремних нар, виплатять $7 млн компенсації

Англійцю, який упав з тюремних нар, виплатять $7 млн компенсації

Британський суд постановив, що колишній в"язень лондонської в"язниці Райан Сент-Джордж, який отримав тяжку травму мозку в результаті падіння з верхнього ліжка у тюремній камері, повинен отримати компенсацію розміром близько 4,7 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $7,3 млн.).

Інцидент у в"язниці Брікстон стався в жовтні 1997 року. Сент-Джордж потрапив туди на чотири місяці за здійснення крадіжки. Перед арештом він повідомив адміністрації в"язниці, що був героїновим наркоманом, хронічним алкоголіком і у нього часто траплялися напади.

Через місяць перебування у в"язниці Сент-Джорджа перевели з нижнього ліжка на верхнє, з якого він і впав на бетонну підлогу.

У Сент-Джорджа почався епілептичний напад, а швидка допомога, яку викликала адміністрація в"язниці, приїхала з півгодинним запізненням.

Суд вирішив, що затримка у подачі кисню Сент-Джорджу і неможливість забезпечити нормальне функціонування його дихальних шляхів призвели до травми мозку.

Суд також зобов"язав міністерство внутрішніх справ Великої Британії оплачувати цілодобовий медичний догляд за 41-річним Сент-Джорджем до кінця його життя.

Зазначимо, що ще у 2007 році суд постановив, що провина за травму Сент-Джорджа на 85% лежить на МВС Великої Британії, а 15% провини несе він сам. Це пояснили тим, що його спосіб життя і став початком його нападів. Проте, у 2008 році служителі Феміди задовольнили апеляцію постраждалого і визнали, що й решта 15% провини також лежать на МВС.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Англійцю, який упав з тюремних нар, виплатять $7 млн компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути