пʼятниця, 09 квітня 2010 01:34

Світлана Забродська зістарює альбоми та листівки

Півтора року тому, після народження сина 32-річна Світлана Забродська з Вінниці вирішила зайнятися ручним дизайном. Обрала скрапбукінг — виготовлення листівок і сімейних альбомів.

— На дев"ятому місяці вагітності зробила першу листівку. Подарувала її подрузі. Через тиждень народила Кирюшу. Захотілося гарно оформити дитячий альбом. Тепер у мене часто замовляють роботи зі скрапбукінгу. Найбільшим попитом користуються невеликі листівки з вечірок, відпусток, пікніків.

Працює Світлана здебільшого вночі. Каже, тоді приходить натхнення. Кольоровий папір із малюнками, різні штампи, вирізки, наклейки замовляє через інтернет-магазини.

— Матеріали мають бути без хімічних речовин. Інакше можуть зіпсуватися фотографії. Замість клею краще використовувати двосторонній скотч. Він добре тримає.

Світлана розповідає, як робити скрапбук.

— Спершу виберіть тему. Наприклад, перший рік життя дитини. Потім підберіть відповідні фотографії. Далі створіть саму сторінку. Вона має основний фон, доповнюючий і підложку. Фони можуть бути паперовими або з тканини. Їх підбирають під колір, фактуру одягу та інші елементи, що є на фотографії. Наклеюють усе на твердий папір довільної форми. Спершу клеять підложку — звичайний папір пастельного кольору. Важливо не перевантажити лист дрібними деталями. Головною повинна залишатися фотографія.

У класичному скрапбуці до фотографiй завжди є невеликі тексти. Їх пишуть від руки або набирають на комп"ютері різними шрифтами та кольорами. Також доклеюють квитки, листи, дитячi малюнки, бирки з пологового будинку. Для декору часто використовують підручні матеріали: шпалери, календарі, старі листівки, обгортковий папір для подарунків. Годиться гофрокартон.

— Серед покупців найбільший попит мають старі листівки. Техніка штучного зістарення називається вінтаж. Для неї часто застосовують пожовтілі французькі, німецькі, англійські книги. Купую їх на блошиних ринках.

Пожовклий, наче вигорілий на сонці, папір можна зробити самому.

— Ефектно виглядають старі ноти. Такий папір вмочую в каву або чай. Потім його добре жмакаю, розрівнюю праскою і висушую. Поки сохне, прикладаю зверху кілька кавових зернин. Від них залишається відбиток. Часто кріплю до листівок чи рамок для фотографій братс. Це ґудзики на двох нiжках, якi проколюють папiр iз внутрішньої сторони. Або роблю вишивку. На основу двостороннiм скотчем приклеюю три елементи. Кожний пришиваю вручну строчкою. Посередині ставлю штамп. Його, до речi, можна намалювати звичайними акварельними фарбами або олiвцями. Вишиваю різні фігури, машинки. На фотопринтері роздруковую метелики, годинники, квіти. Листiвку зав"язую стрiчками.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Забродська зістарює альбоми та листівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути