вівторок, 23 березня 2010 15:18

В Пакистані християнина спалили живцем за відмову прийняти іслам

В Пакистані християнина спалили живцем за відмову прийняти іслам

Водія-християнина заможної пакистанської родини було спалено живцем групою мусульманських екстремістів за відмову прийняти іслам. Подія трапилась у пакистанському місті Равалпінді у минулу п"ятницю.

Аршад Масіха, 38 років, дістав опіки 80% тіла, і, за словами лікарів шпиталю Святого сімейства, куди його госпіталізували, мав надто мало шансів на виживання. Його дружина Марта Бібі, заявила, що її зґвалтували у поліції, куди вона вирушила, щоб заявити про злочин. Усе відбувалось на очах трьох дітей подружжя віком від 7 до 12 років.

Обидва працювали у мусульманській родині. Проте нещодавно у них виникли непорозуміння через віру, а також через те, що їх звинуватили в обкраданні будинку. Роботодавці чинили тиск на Аршада, щоб той прийняв іслам, але чоловік відмовився.

Останнім часом акти насильства проти християнської меншини в Пакистані стають звичайною справою. Християни становлять 1,6% населення країни (2,7 млн. осіб). Місцеві християнські організації вимагають в уряду провінції Пенджаб покарати винних у вбивстві і розслідувати справу про сексуальне насильство.

Gazeta.ua за матеріалами La Repubblica

Зараз ви читаєте новину «В Пакистані християнина спалили живцем за відмову прийняти іслам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути