Ексклюзиви
четвер, 18 березня 2010 07:53

"Должны работать в две смены. Проблем с деньгами не будет"

Автор: фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Віце-прем’єр по Євро-2012 Борис Колесніков (по центру) оглядає будівництво стадіону у Львові
Віце-прем’єр по Євро-2012 Борис Колесніков (по центру) оглядає будівництво стадіону у Львові

Зранку у вівторок під аеропортом "Львів" стоять кількадесят іномарок представницького класу — "тойоти", "лексуси", "ауді". Це місцеві чиновники приїхали зустрічати віце-прем"єр-міністра з Євро-2012 Бориса Колеснікова, 47 років. Їхні водії перемовляються між собою.

— Давно такого кіпішу не було. Мені звечора сказали машину вимити до блиску. А для чого, питаю? На вулиці ж багнюка! Зранку під"їхав до шефа і вже получив через то, шо машина знов брудна. Я ж хіба винен? Начальство як показилося! — сердиться огрядний шофер у коричневій дублянці. Копає колесо сріблястої "тойоти".

Колесніков із львівським міським головою Андрієм Садовим та губернатором Миколою Кмітем походжає на будові термінала аеропорту. Віце-прем"єр поводиться стримано. Говорить лише російською. Начальник управління містобудування 56-річний Степан Лукашик, коли розмовляє з ним, теж переходить на цю мову. Мер і собі каже кілька фраз російською.

Зупиняються біля майбутнього термінала, оглядають будову. Віце-прем"єр зауважує, що проект першого поверху — недолугий.

— Його нам дали в Міністерстві транспорту. Ми не мали змоги вносити зміни, — виправдовується Лукашик. — 2010 року заплановані роботи на 452 мільйони, приблизно така ж сума мала б бути передбачена і на 2011 рік. На розбудову злітно-посадкової смуги освоєно 50 мільйонів гривень, до кінця березня планують освоїти ще 55. Жодних проблем із проектно-кошторисною документацією.

Развели здесь быковство!

— С 15 апреля здесь должны начать заливать бетон. Каждый день должны работать 500 человек в две смены, как и на стадионе. Проблем с деньгами не будет, — відказує Колесніков.

Кортежем із десятка машин їде на будівництво стадіону. Там робітники зводять риштування біля колон під трибуни. Делегація обходить майданчик. Міністру регіонального розвитку і будівництва 63-річному Володимиру Яцубі не подобається, що робота йде повільно. Він підходить до виконробів і шпетить їх за повільне будівництво.

— Развели здесь быковство! Чтоб этого больше не было! Потому что разгон выше будет жестче!

Працівники понуро опускають голови.

Надвечір віце-прем"єр дає прес-конференцію. Журналісти цікавляться, чи досі він вважає міністра освіти Дмитра Табачника "дешевим клоуном, який тирить картини по музеях". Так Колесніков висловився 2008 року.

— С того времени я не услышал аргументов, которые бы это опровергли, — відказує.

Зараз ви читаєте новину «"Должны работать в две смены. Проблем с деньгами не будет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути