Ексклюзиви
середа, 17 березня 2010 11:58

"Протасов не зможе стати тренером рівня Сьоміна чи Газзаєва" - Ловчев

"Протасов не зможе стати тренером рівня Сьоміна чи Газзаєва" - Ловчев

Минулих вихідних стартував футбольний чемпіонат Росії. Про українців у турнірі говоримо із колишнім футболістом збірної СРСР, найкращим гравцем Радянського Союзу-1972 Євгеном Ловчевим, 61 рік.

- Взимку московський "Локомотив" купив у київського "Динамо" півзахисника Олександра Алієва. Чи зможе він стати символом російського чемпіонату – таким, яким був Анатолій Тимощук?

- Ні. Тимощук водночас успішно виступав за національну команду, грав на Кубку світу. А що показав Алієв у збірній? Поки нічого. І якщо не покаже – який тут може бути символ?

Але допомогти "Локомотиву" Алієв цілком спроможний. Не сумніваюся, що Сьомін "заточить" командну гру саме під колишнього киянина.

- Андрій Воронін у московське "Динамо" перебрався з "Ліверпуля". Це пониження для нападаючого?

- А що з того, що Воронін був у "Ліверпулі"? Він не показав себе там так, як Шевченко у "Мілані". Я б сказав, що футболіст числився у "Ліверпулі", а не грав. Колись московський "Спартак" узяв з "Арсеналу" Квінсі. Мене запитують: як ви оцінюєте цього гравця? Не знаю, відповідаю. Якби "Спартак" узяв на той час лідера "Арсеналу" Анрі – інша річ. Так і "Динамо" - не Торреса ж купило.

На Вороніна працюватиме команда. А вона створюється заново. Андрію буде важко ще й тому, що у "Динамо" багато новачків - не "зірок", а середніх футболістів. Як вони допомагатимуть йому – не ясно. А сам він не потягне нічого.

- Уродженець Дніпропетровська Олег Протасов прийняв "Ростов". У нього є потенціал з часом пробитися до п"ятірки кращих тренерів російського чемпіонату?

- Зробити собі непогане ім"я він здатний. "Ростов" представляє футбольний край, команда непогано укомплектована. Але стати топ-тренером рівня Сьоміна та Газзаєва Олег не зможе. У Юрія Павловича та Валерія Георгійовича були свої "будинки" - створені ними "Локомотив" та ЦСКА. У них були прекрасні стосунки з керівниками клубів – Філатовим та Гінером, які давали час на побудову команд. Сьоміна і Газзаєва можна було назвати співгосподарями клубів. А Протасов – найнята людина. І часу на розкачку йому ніхто не дасть.

- Хто з українських тренерів може у майбутньому успішно працювати в Росії?

- Ніхто. Київське "Динамо" вдруге запросило росіянина. Тобто українські керівники у своїх не особливо вірять. "Шахтар" також давно працює з іноземцем. Та і своїх безробітних у Росії вистачає – той же Станіслав Черчесов.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Протасов не зможе стати тренером рівня Сьоміна чи Газзаєва" - Ловчев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути