пʼятниця, 12 березня 2010 07:08

Януковичі будуються поряд із Ківаловим

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Цей будинок вартістю близько п’яти мільйонів доларів сім’я Віктора Януковича придбала 2006 року. Він знаходиться у столиці на Оболонській набережній
Цей будинок вартістю близько п’яти мільйонів доларів сім’я Віктора Януковича придбала 2006 року. Він знаходиться у столиці на Оболонській набережній

Президентові України 59-річному Віктору Януковичу приписують володіння триповерховим котеджем на столичній Оболонській набережній, 29-31. За кількадесят метрів від будівлі причал яхт-клуба та гольф-клуб.

Будинок стоїть у котеджному містечку над затокою Оболонь. Два десятки типових котеджів розташовані вздовж берега. Довкола території кована огорожа. За нею ще один глухий паркан із червоної цегли. По периметру пости охорони.

— Це приватна територія, відійдіть і не фотографуйте, — каже охоронець 54-річний Віктор із приватної фірми "Столиця". — Дуже хочете знати, чий це будинок? То я вам скажу — Януковича. Його він купив три роки тому. А інші — депутатські. Уся партія тут.

Прізвища власників осель назвати відмовляється.

— Об"єкт сфотографували, — доповідає по рації, коли відходимо.

За хвилину підходить інший охоронець. Ступає за нами на відстані метра.

Усі котеджі з червоної цегли, мають кілька прибудов-веж, гостроверхі дахи.

Довкола будинку Януковича — риштування. Червону черепицю міняють на коричневу. Частину фасадної стіни закриває дзеркальне скло. Через нього, певно, мешканцям дому видно, що відбувається надворі. Кілька вікон заклеєні сріблястою фольгою, на рамах подекуди монтажна піна. Стіни десь на 1,5 м нарощено вгору, через що будівля вища за інші. В Януковича є четвертий мансардний поверх, тоді як у сусідів мансарди — на третьому. Мабуть, дім капітально перебудували, бо стіни вимурувані іншою цеглою, темнішою.

— Янукович сюди не заїжджає, — каже російською іще один охоронець Микола, 48 років. — Кожного тижня приїжджає прораб, а робочих близько десятка. Зараз холодно, тож поки що роботи призупинили. Чув, ось-ось розпочнуть знову. Восени було гаряче — матеріал привозили вантажівками, вони навіть не встигали. Сюди беруть тільки перевірених людей. А в цьому будинку, кажуть, житиме молодший син Януковича.

Сюди беруть тільки перевірених людей

Через один котедж звідси мешкає нардеп-"регіонал" Сергій Ківалов. Його будинок із білими декоративними колонами. Жалюзі на вікнах наполовину піднято, на підвіконнях горщики із орхідеями.

Будинок Ківалова — крайній. Частину території біля нього  огородили кованим парканом. Розбили палісадник. Тепер до основного муру з боку Дніпра годі підійти ближче ніж на 15 м. Торік Київрада безкоштовно виділила дружині депутата Наталії Ківаловій 10 соток на Оболонській набережній. Можливо, мова йшла саме про цей палісадник.

— Перекрили нам верхню набережну, тепер ходити можна тільки низом, — скаржиться 54-річна Наталя, яка гуляє із кокер-спанієлем. — Перший додатковий паркан поставили саме навколо будинку Януковича. А за ним за кілька місяців й інші понабудували. Ми дзвонили в мерію. Там кажуть, триває реконструкція набережної, потерпіть. Але потім ці паркани не прибрали.

Місцеві кажуть, котеджі зводили з 2001 року. Спочатку всі були однакові. Потім господарі почали перебудовуватися на свій смак.

— 2001 року платила по 400–450 доларів за квадратний метр житла, — каже подруга Наталі 50-річна Віра, яка вигулює пуделя. — Площа котеджів не менше 600 "квадратів". Тож будинок коштував їй до 300 тисяч доларів. Через п"ять років вона продала його. Коштував такий тоді 4–5 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Януковичі будуються поряд із Ківаловим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути