Ексклюзиви
субота, 06 березня 2010 17:27

Україна заплатить 3000 євро вбивці двох людей

Україна заплатить 3000 євро вбивці двох людей

Українець Сергій Шалімов, який відбуває 15-річний термін тюремного ув"язнення за подвійне вбивство, виграв позов проти України в Європейському суді з прав людини. Тепер держава зобов"язана виплатити йому 3000 євро компенсації.

Як розповів адвокат позивача Андрій Кристенко, в Євросуді вважають неправомірними дії слідчих і суддів, які впродовж трьох років позбавляли ув"язненого права на зустрічі з членами сім"ї.

"Сергій Шалімов звернувся до нас за допомогою в 2002 році. Фактично з 1999 року йому забороняли побачення з сім"єю, мотивуючи відмову досудовим ходом справи. Після вироку зустрічі дозволили", - розповів Кристенко.

За його словами, через три місяці рішення Євросуду набуде чинності, після чого держава повинна заплатити ув"язненому компенсацію, на що дано ще три місяці.

"Рішення Євросуду з прав людини нашою державою виконуються неухильно, адже за прострочення можуть бути серйозні штрафи, - пояснив правозахисник Євгеній Захаров. - Щорічно в Євросуд подають скарги близько 10000 українців. За кількістю позовів наша держава на 3 місці після Росії та Туреччини".

У Мін"юсті повідомили, що на виплату компенсацій за рішеннями Євросуду в держбюджеті щорічно передбачено близько 20 млн грн.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Україна заплатить 3000 євро вбивці двох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути