понеділок, 01 березня 2010 09:24

Гриценко розкритикував новоутворені комітети Януковича

Гриценко розкритикував новоутворені комітети Януковича
Підготовкою указів президента Віктора Януковича про створення Комітету з економічних реформ і Національного антикорупційного комітету його команда показала, що їй доведеться освоювати ази роботи на відповідальних державних посадах, вчитися працювати ефективно.

Таку думку висловив народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко у своєму блозі.

"Обидва укази є схожими за форматом і змістом, фактично вони написані під копірку. Обидва не містять норм прямої дії по суті, не вирішують вони і організаційних питань, а лише їх окреслюють", - переконаний парламентарій.

На його думку, згадані комітети насправді не створені, а лише заявлені в указах.

"Не розроблені і не введені в дію положення про діяльність комітетів - лише визначений час на їх підготовку.

Не затверджений персональний склад комітетів: ця робота також попереду. Відсутній план-графік роботи комітетів, терміни розробки конкретних документів", - відзначив Гриценко.

"Після цих двох указів розроблятимуть ще два (а може, і чотири) - для введення в дію положень і затвердження персонального складу комітетів. Потім визначатимуть дати засідань, складатимуть плани роботи. Підганятимуть їх під графік роботи президента, оскільки Янукович вирішив сам головувати в обох Комітетах. На це підуть дні, тижні, місяці бюрократичної тяганини", - припускає депутат.

"Якщо ж президент вирішив створити який-небудь комітет, то треба не імітувати створення, а створювати! Що це означає? Технологічність, націлена на результат! А саме - одним Указом (1) створити комітет; (2) затвердити положення про його діяльність (додаток); (3) затвердити персональний склад комітету (додаток); (4) визначити місце і періодичність засідань, терміни підготовки комітетом конкретних пропозицій (документів). Нічого подібного зроблено не було", - підкреслив політик.

Нагадаємо, раніше Янукович розпорядився створити Національний антикорупційний комітет як консультативно-дорадчий орган при президентові. Також він доручив створити Комітет з економічних реформ.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розкритикував новоутворені комітети Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути