Ексклюзиви
понеділок, 22 лютого 2010 09:26

Тігіпко створив свій виборчий блок

Тігіпко створив свій виборчий блок

Вчора в Києві відбувся міжпартійний з"їзд, в якому брали участь партії "Сильна Україна" і "Інформаційна Україна".

Одним з рішень з"їзду стало створення виборчого блоку Сергія Тігіпка "Сильна Україна", пише "КоммерсантЪ-Украина".

З"їзд проходив в закритому режимі в готелі "Турист". У його роботі взяли участь близько 100 делегатів.

"20 і 21 лютого партії провели свої з"їзди, на яких підтримали рішення про створення цього виборчого блоку, - розповіло джерело в "Сильній Україні".– Вчора ж пройшов об"єднаний з"їзд, на якому також було ухвалено рішення про вихід "Сильної України", як правонаступниці Трудової партії України (ТПУ), з блоку Литвина".

Як заявив вчора народний депутат Сергій Гриневецький (блок Литвина), незважаючи на вихід партії Сергія Тігіпка зі складу блоку, народні депутати–члени ТПУ не можуть бути відкликані з парламенту.

"Як правонаступник ТПУ "Сильна Україна" може робити будь-які заяви. Але в блок вона входила як Трудова партія України на чолі з Михайлом Сиротою (трагічно загинув 27 серпня 2008 року). Ось якби депутати самі склали повноваження, тоді б на їх місце зайшли інші", - заявив Гриневецький.

При цьому він не виключив, що вихід "Сильної України" зі складу блоку може бути пов"язаний з планами створення нової коаліції у Верховній Раді, яка могла б запропонувати на посаду прем"єр-міністра кандидатуру Тігіпка.

"Партії регіонів і "Нашій Україні" не вистачає чотирьох осіб для створення коаліції. Є люди, які готові увійти до блоку Литвина (представники "Сильної України"), щоб зробити таку коаліцію можливою", - вважає Гриневецький.

Нагадаємо, блок Литвина був створений для участі в дострокових парламентських виборах у 2007 році. До нього увійшли дві політичні сили – Народна партія і ТПУ. На виборах блок набрав 3,96% і отримав 20 місць в парламенті. 7 з 20 депутатів були представниками ТПУ.

28 листопада 2009 року Трудову партію України очолив Сергій Тігіпко, тоді ж партія була перейменована в "Сильну Україну".

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко створив свій виборчий блок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути