четвер, 11 лютого 2010 18:12

Письменниця вибила чотири зуби злодію

Автор: фото з архіву Ганни Ручай
  Письменниця Ганна Ручай читає уривки зі своєї книжки ”Жіночий бокс” на етнофестивалі ”Країна мрій” у Києві. Фото 2009 року
Письменниця Ганна Ручай читає уривки зі своєї книжки ”Жіночий бокс” на етнофестивалі ”Країна мрій” у Києві. Фото 2009 року

"Уже два місяці мене мучить сумління, бо покалічила двох молодих хлопців, — каже письменниця 52-річна Ганна Ручай у столичному агентстві "Главред-Медіа". Презентує свою книжку "Школа N13". — Тепер один ходить у гіпсі, а другий позбувся чотирьох зубів. Їхній товариш втік, вдаривши мене по потилиці шматком асфальту".

Наприкінці грудня Ганна Ручай ввечері поверталася із Києва додому, в місто Біла Церква. Із темного провулка вийшли троє молодиків. Вимагали віддати сумочку з грошима.

— Потім у райвідділі хлопці заявили, що я на них напала. Сказали: "Їй прийоми десь треба відпрацьовувати, то тут ходить і тренується на безневинних людях". Міліціонери довго сміялися. Справу перекваліфікували на вуличну бійку, а тоді закрили.

За столом біля Ганни Ручай сидять письменники 42-річний Дмитро Капранов та 44-річний Сергій Пантюк. Підхоплюються, виходять на середину зали. Просять показати, як побила грабіжників. Сивий чоловік років 60 зголосився зіграти третього. Ганна ставить їх перед собою.

— Як вони підійшли до мене, один сказав: "Тетка, гони бабки или прощайся со своей вставной челюстью". Тут спрацювала моя підсвідомість, і я зробила ось так, — задирає праву ногу до підборіддя Пантюка. — Завжди переживала, що у мене коротка нога. Вибити нападнику зуби допомогли підбори на чобітках. Співчуваю йому, бо зараз вставляти зуби дорого. Другого вдарила по ногах, — лівим носаком легко б"є сивого чоловіка по гомілці. Той відскакує. — Потім кілька разів бачила його у місті, пізнаю, коли бачу гіпс на нозі. Він живе у сусідньому будинку.

Тетка, гони бабки или прощайся со своей вставной челюстью

16 років письменниця займається карате.

— Коли помер чоловік, вирішила, що синам треба чоловіче виховання. Відвела їх до секції. Сама теж пішла в жіночу групу. Але там мені не сподобалося — дівчата нерегулярно ходили на заняття. Записалася у підліткову групу, туди ходять переважно чоловіки. Молоді хлопці з мене кепкують, а старші поважають. Сини називають мене Джекі Чаном і "Непереможною Ногою". Років 12 тому довелося заступитися за юнака, якого троє бандитів били на зупинці. Я одного ліктем вдарила, від несподіванки він упав.

Сини Ганни — 30-річний Андрій та Олександр, 21 рік, покинули секцію карате.

— Молодший залізо тягає, грушу б"є, на турніку підтягується. Вони в мене обоє хлопці спортивні. Хулігани їх не займають.

Останній роман Ганні Ручай наснився 31 грудня

Ганна Ручай — авторка чотирьох прозових книжок. Її новий роман-анекдот "Школа N13" вийшов у видавництві "Зелений пес" 2-тисячним накладом. За сюжетом, три молоді закохані пари, які жили у різних містах, випадково зустрічаються.

— Цей роман мені наснився 31 грудня. Головну героїню — 12-річну дівчину теж бачила уві сні. Вона блукала під дощем біля школи. Якби не мала інших справ, написала б цю книжку за кілька днів. А так витратила два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Письменниця вибила чотири зуби злодію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути