вівторок, 09 лютого 2010 16:16

В Китаї знайшли невідому науці чудернацьку рибу (ФОТО)

Мешканці одного з сіл китайської провінції Гуаньгі в підземному озері на глибині 1 км спіймали невідому науці чудернацьку рибу, пише Ananova.

Вчені не змогли встановити, до якого виду вона належить. У риби качино-подібний плоский рот, червоні губи, довгі тонкі вуса, а очі розташовані біля самого рота.

За словами сільського старости Лі Цуенга, місцеві мешканці пам"ятають розповіді найстаріших односельчан про якихось риб. Але оскільки, ніхто з молоді їх ніколи не бачив, всі ці розповіді вони вважали казками. Коли ж у печері під назвою Фу Юань Донг (Печері Фортуни) було виловлене таке чудернацьке створіння, селяни не могли надивуватися.

Кажуть, що води цього печерного озера продовжують вік. У цій китайській провінції відсоток довгожителів дійсно дуже високий.

Згідно з останнім переписом населення з 238 тисяч мешканців місцевості, 74 мали понад 100 років. Це означає, що на 100 тисяч жителів припадає понад 30 довгожителів. Зазвичай, у світі на таку кількість мешканців припадає не більше 25 довгожителів.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Китаї знайшли невідому науці чудернацьку рибу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути