Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2010 09:24

Книгарню Сяйво захопили невідомі в масках

Книгарню Сяйво захопили невідомі в масках

Депутат Верховної Ради від фракції Блоку Наша Україна-Народна Самооборона Кирило Куликов заявляє про захоплення невідомими особами в масках приміщення книжкового магазину Сяйво по вулиці Червоноармійській (Великій Васильківській), 6 в Києві ввечері в понеділок.

"Мені зателефонували люди і сказали, що магазин захопили люди в масках", - заявив він.

Представник магазина Костянтин Клімашенко повідомив, що магазин захопили рейдери

За його словами, за 20 хвилин до закінчення роботи магазина, о 19:40, до будівлі увійшли близько 50 молодчиків спортивної зовнішності, забарикадували двері і завісили всі вітрини металевими щитами з написами: "Сяйво" житиме вічно, як українська література", "Сяйво" повинне сяяти завжди". Він підкреслив, що невідомі почали виштовхувати з магазина співробітниць приміщення, причому без верхнього одягу.

К.Клімашенко розповів, що співробітники магазина викликали наряд міліції, після чого 2/3 молодчики втекли з чорного входу. Проте, за його словами, в будівлі залишилося 15 чоловік, які заявили, що у них підписаний трудовий договір з новим директором "Сяйва".

К.Клімашенко відзначив, що міліція не намагалася пройти всередину приміщення і не затримувала невідомих. Він послався на інформацію одного з народних депутатів, згідно з якою прокуратура міста Києва заборонила міліції робити що-небудь в даній ситуації.

К.Клімашенко повідав і передісторію конфлікту. За його словами, раніше був проведений "підпільний" аукціон з продажу магазина, хоча в ухвалі Кабміну 1998 року говориться, що ТОВ "Книжковий магазин "Сяйво" має право на безстрокову пільгову оренду або пільгову приватизацію. Він повідомив, що в аукціоні взяли участь ТОВ "Абріль-студіо", зареєстроване за два місяці до торгів, і "Ларго-груп", зареєстроване за дев"ять днів до аукціону.

При цьому К.Клімашенко підкреслив, що на самі торги представників магазина не запросили. За його інформацією, вони пройшли по підроблених документах (довідка з БТІ, технічний паспорт приміщення), оскільки, наприклад, представник БТІ на об"єкті не був.

Після цього, як розповів К.Клімашенко, начальник управління комунального майна, приватизації і підприємництва Шевченківської райадміністрації в Києві Євгеній Шевчук легітимував результати аукціону і підписав договір купівлі-продажу. Столична прокуратура, за його словами, винесла протест на це рішення, але Шевченківська райрада відхилила його. Потім, за інформацією К.Клімашенко, прокуратура подала до суду з вимогою відмінити наказ Є.Шевчука, проте цього зроблено не було.

Представник магазина повідомив, що суддя Солом"янського районного суду Юрій Мягкоход виніс ухвалу, згідно з якою новим директором "Сяйва" визнаний Ростислав Корнієнко і змінено свідоцтво про реєстрацію. За словами К.Клімашенко, новий керівник є другом Дениса Комарницького - глави фракції Блока Черновецкого в Київраді.

Представник магазина відзначив, що "Сяйво" наприкінці 2009 року оскаржило це рішення в Апеляційному суді Києва, але відповіді поки не отримало. Також він додав, що магазин подав скаргу на дії судді Ю.Мягкохода у Вищу раду юстиції і Верховний Суд України.

К.Клімашенко повідомив, що магазин звернувся до Президента Віктора Ющенка, в Кабінет Міністрів, Верховну Раду і до окремих депутатів з проханням втрутитися в ситуацію.

Ліга, Корреспондент.net
Зараз ви читаєте новину «Книгарню Сяйво захопили невідомі в масках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути