Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2010 15:42

У Франції робітники взяли в заручники топ-менеджерів

У Франції робітники взяли в заручники топ-менеджерів

Робітничі французького заводу, що належить шведській компанії Akers, захопили в заручники чотирьох топ-менеджерів підприємства на знак протесту проти планованих скорочень.

Керівництво фірми має намір закрити завод в місті Фрес через кризу. Через це роботи позбудуться 120 осіб.

Незадоволені майбутніми звільненнями і низьким рівнем вихідної допомоги увечері 20 січня робочі замкнули в офісі чотирьох менеджерів, зокрема начальника департаменту кадрів заводу Бенуа Бурга.

В четвер, 21 січня, керівництво заводу продовжило переговори з працівниками. Проте Бург відзначив, що компанія зробила "все можливе" для персоналу.

Нагадаємо, в середині 2009 року по Франції було відмічено безліч випадків так званого "босснеппінга", коли робочі, виражаючи протест проти скорочень і низьких компенсацій, брали в заручники менеджерів. Так, жертвами ставали менеджери французьких заводів Caterpillar, 3M, Sony, Scapa і Molex.

За французькими законами, за незаконне затримання терміном менше тижня винним загрожує до п"яти років позбавлення волі і штраф в 75 тисяч євро. Проте в ЗМІ не з"являлося інформації про те, що подібні штрафи застосовувалися до робочих, що займалися "босснеппінгом".

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Франції робітники взяли в заручники топ-менеджерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути