середа, 02 грудня 2009 18:52

Українські мусульмани стривожені результатами референдуму в Швейцарії

— Більшість швейцарців висловилися проти зведення нових мінаретів для мусульманських мечетей. Це те саме, що заборонити дзвони у церквах, що будуються в мусульманських країнах, — каже 66-річний Мустафа Джемілєв, лідер Меджлісу кримськотатарського народу. — Нас непокоїть те, що результати референдуму надихнуть деструктивні сили у Криму. Скажімо, у Сімферопольському й Нижньогорському районах вандали руйнують поховання і мечеті. От ми добиваємося земельної ділянки на будівництво соборної мечеті у Сімферополі. А мер міста — хамло. Він живе неподалік від того місця й каже: не дозволю себе будити муедзинам, які закликають до молитви п"ять разів на день. Інші чиновники намагаються завуалювати своє хамство дірками в законах, знаходять формальні юридичні якорці, щоби не допустити будівництва.


- А ціна питання зрозуміла — висока вартість землі в Криму. І хоч зараз майже всі кандидати у президенти кажуть, що підтримуватимуть кримських татар, ми сумніваємося. Наприклад, передвиборний штаб Віктора Януковича очолює Анатолій Могильов, колишній керівник кримського главку міліції. Він свого часу зачищав плато Ай-Петрі від торговців. На 47 беззбройних людей кинув тисячу омонівців і кілька десятків бронетранспортерів. А потім іще й опублікував статтю, що повторює домисли сталінської пропаганди про татар-зрадників. В іншій цивілізованій країні він сидів би в тюрмі.

Зараз ви читаєте новину «Українські мусульмани стривожені результатами референдуму в Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути