Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2009 17:32

Священик віз до України психотропні ліки та золото

Священик віз до України психотропні ліки та золото

Українські прикордонники на Донеччині затримали священнослужителя з Росії, який намагався незаконно ввезти в Україну ювелірні вироби та психотропні препарати.

Контрабандиста викрили на пункті пропуску "Успенка". 34-річний мешканець Ростовської області їхав автомобілем "Тойота" і під час звичайної перевірки почав нервувати. Коли прикордонники помітили його занепокоєність, вони ініціювали поглиблену перевірку машини.

Спершу співробітники КПП знайшли препарат психотропної дії "Феназепам", 16 таблеток якого були заховані в сумочці між передніми сидіннями.

А згодом виявили цілий "скарб", захований у кофрі для ноутбука - 301 ювелірний виріб, серед яких ланцюжки, хрестики та каблучки. На багатьох з них були цінники, із пробою золота чи срібла, вагою та вартістю в російських рублях. На кількох каблучках також були камінці білого та зеленого кольору.

Водій "Тойоти" назвався священнослужителем і як доказ дістав хрест та рясу. Він запевняв, що не декларував ювелірні вироби, тому що мав залишити їх у Ростові-на-Дону, але забув. Про походження такої кількості прикрас мандрівник нічого не сказав. А на запитання про психотропні пігулки відповів, що приймає їх від безсоння.

Наразі вилучені у росіянина психотропи та прикраси передали в митницю. Експерти оцінюють вартість знайдених коштовностей.

Нагадаємо, напередодні російські прикордонники застрелили українського контрабандиста, який намагався незаконного перетнути кордон у Харківській області. Справа вже викликала гучний резонанс, МЗС України закликало Москві ретельно розслідувати інцидент і висловило припущення, що цей випадок - наслідок незавершеної демаркації російсько-українського кордону.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Священик віз до України психотропні ліки та золото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути