пʼятниця, 27 листопада 2009 15:55

У Туреччині знайшли 135-річну жінку (ФОТО)

У липні цього року мешканці віддаленого турецького села Халім Олкай виповнилося 135 років.

Місцеві чиновники вирішили, що так довго не живуть, і "поховали" жінку, викресливши її зі своїх списків і позбавивши пенсії. Але довгожителька змогла домогтися відновлення своїх прав, і, отже, про неї дізнався весь світ.

Халім Олкай - ровесниця Герберта Гувера та Вінстона Черчілля. Сама вона не виключає, що їй може бути більше 150 років, але в свідоцтві про народження сказано, що Олкай народилася 1 липня 1874 року.

У віці чотирьох років Халім-ханум стала свідком російсько-турецької війни, яка тривала протягом 1876-1878 років. Про ті події вона досі добре пам"ятає. "Вони вбили всіх, всіх знищили, - розповіла Халім. - Вони вбили мою маму, батька, дядька, брата, вони вбили всіх. Їх всіх вбили, поставивши перед залізними комірами. Вишикували і всіх розстріляли".

Зараз Халім живе разом зі своїми родичами в селі Сарікобан на південному сході Туреччини.

"Вона моя прапрабабуся. У неї було шестеро дітей, троє з них померли, троє ще живі. Я онук її онука", - розповів родич Халім-ханум Кадри Олкай.

За словами довгожительки, вона збирається жити ще довго. "Я не дуже добре себе почуваю, але я ще не померла. Я не сплю ночами через сильний біль у всьому тілі, але чого ще можна чекати в моєму віці?" - зізналася бабуся.

Довгий час вона не користувалася банківським рахунком, а її дані залишалися незмінними. У минулому році працівники соціальної служби, з"ясувавши, що вік жінки перевищує 100 років, автоматично визнали її померлою та перестали платити жінці пенсію.

Родичі довгожительки домоглися, щоб співробітник соціальної служби особисто відвідав Халім-ханум і переконався в тому, що вона жива. Після перевірки було прийнято рішення відновити виплату пенсії. Додатково до цього їй подарують інвалідне крісло і нададуть послуги медсестри.

Цензор

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині знайшли 135-річну жінку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути