Ексклюзиви
субота, 07 листопада 2009 18:43

Єдиний український завод з виробництва марлі не працює

Єдиний український завод з виробництва марлі не працює

Підприємство "Медтекс" у Вовчанському районі Харківської області - єдиний в Україні завод з виробництва медичної марлі - вже майже рік не працює. У нього - борги з зарплати, за газ і електроенергію, передає радіо "Свобода" з посиланням на першого заступника міністра промислової політики Віталія Немилостивого.

"Зараз "Медтекс" не працює вже близько дев"яти місяців, а його співробітники частково звільнені або перебувають у відпустках", - сказав він.

За повідомленням прес-служби харківської ОДА, тепер обласна влада незважаючи на борги підприємства перед робочими і Пенсійним фондом вжила заходів для підключення підприємства до газопостачання, яке необхідне для запуску заводської котельної.

Завод було приватизовано в 2002 році. Згідно з умовами продажу власник мав зберегти профільне виробництво впродовж п"яти років.

На початку 2009 року, коли закінчився термін дії договору, через відсутність попиту на марлю, власник заводу зупинив виробництво.

Зараз, коли в Україні епідемія грипу, уряд доручив заводу відновити виробництво, щоб поповнити запаси марлі в Держрезерві.

"Якщо "Медтексу" перерахують кошти, перша марля буде випущена на підприємстві через місяць-півтора", - заявив Немилостивий.

Тепер же, за його словами з 10 млн грн, які Держрезерву було виділено на відновлення запасів медичної марлі (6 млн метрів), залишилося 4,3 млн грн, а на решту коштів вже купили марлю імпортного виробництва, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний український завод з виробництва марлі не працює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути