Ексклюзиви
четвер, 05 листопада 2009 22:24

Янукович робить ремонт у новій квартирі

Автор: фото: Ольга КАМЕНЄВА
  У цьому будинку на столичній вулиці Оболонській набережній лідер Партії регіонів Віктор Янукович купив собі дворівневу квартиру, площею 240 квадратних метрів. Її вартість — чотири мільйони гривень. Чорним обведені вікна його помешкання
У цьому будинку на столичній вулиці Оболонській набережній лідер Партії регіонів Віктор Янукович купив собі дворівневу квартиру, площею 240 квадратних метрів. Її вартість — чотири мільйони гривень. Чорним обведені вікна його помешкання

Лідер Партії регіонів 59-річний Віктор Янукович із документами на реєстрацію кандидатом у президенти подав у Центрвиборчком дві декларації про доходи за 2008-й. У графі "місце проживання" написав: м. Київ, вул. Оболонська набережна, буд. 15, корп. 5, кв. 13. Площа помешкання — 240 кв. м.

Будинок за вказаною адресою розташований неподалік Дніпра у мікрорайоні 3-А. Його звела будівельна корпорація "Столиця". Ця ж фірма по сусідству збудувала ще кілька комплексів із висоток, ресторанів, готелів, котеджів, дитсадків, церков. Вона ж облаштувала набережну, заклала яхт- і гольф-клуби. Кияни цей район називають Оболонськими Липками, порівнючи з Липками на Печерську — місцем, де селилася царська аристократія й радянська номенклатура.

Квартира Януковича розташована в 4-поверховому будинку жовто-кремового кольору. Фасад квартири Януковича виділяється — поштукатурений білим. Парадні входи до будинку прикрашають колони з блискучої нержавійки, вікна сходових прольотів засклені дзеркальними шибками, на даху гостроверхі башточки. Таких будинків тут кілька.

Парадний вхід до будинку Януковича закритий решіткою. Над ним установлена невелика камера. Мешканці та будівельники заходять через вхід із двору. Двері та сходи там вузькі. Поручні з блискучої сталі подекуди хитаються. Стіни під"їзду обклеєні рекламними оголошеннями — запрошення у салони краси, магазини меблів, пропозиції відремонтувати квартиру.

Ліфтом піднімаюся на четвертий поверх — останній. Дзвінок не підключений. Двері помешкання Януковича не замкнені. Там триває ремонт. Видно великий коридор, далі просторі кімнати без дверей. Прямо — ванна, збоку — сходи на другий поверх квартири. У одній з кімнат на столі розкладені креслення. Над ними зігнулися двоє чоловіків-будівельників у светрах і сорочках із краватками.

Хто ви? Як ви сюди потрапили? Вийдіть!

Із вікон видно набережну, причал для яхт, білий низький паркан і статуї в парку. Неподалік зеленіє поле гольф-клубу. Цим видом спорту захоплюється головний "регіонал". Часто на день народження Януковичу дарують ключки для гри у гольф. Поряд побудовані римські лазні.

— Звідси почнемо, щоб поступово до входу рухатися. А то замараємо все, потім не розплатимося, — каже один із будівельників.

— А попутно і другий ярус почнемо, щоб скоріше було, — додає другий.

З нами спілкуватися відмовляються:

— Хто ви? Як ви сюди потрапили? Вийдіть!

Квартири у цьому будинку продають необлаштованими. Новосели самі роблять ремонт. Забудовник заявляє наявність п"яти кімнат, та, фактично, власник переплановує приміщення на свій смак. Кожне помешкання має автономне опалення та власні насоси подачі води.

Стіни квартири Януковича обшиті гіпсокартоном й оштукатурені, підлога вирівняна, стоять радіатори опалення, труби. Усе готове для початку оздоблювальних робіт. Скрізь стоять мішки, упаковки кахлів, банки фарби.

— Приблизно два тижні тому там розпочався ремонт, — розповідає про помешкання Віктора Федоровича його сусідка 24-річна Вікторія.Бачила бригаду будівельників. Вони приходять дуже рано й працюють допізна. В обід, правда, тихо. Коли машинами підвозили цемент і пісок, складно було вийти на прогулянку.

Віктор Янукович у декларації про доходи зазначив, що прописаний у квартирі на Оболоні. Це спростовують у місцевому жеку — товаристві "Експлуатаційна компанія".

— Із 13-ї квартири до нас не зверталися за пропискою, — каже виконавчий директор товариства Алла Фурман, 29 років.

За вересень-жовтень головний "регіонал" не розраховувався за квартплату. У платіжці вказано борг — 1041, 39 грн.

Віктор Янукович не відповів на запитання "ГПУ" скільки коштує квартира й коли він там прописався:

— Я ж не собака, щоб не мати прописки! — відрізав.



4 млн 857 тис. 923 грн


ТАКИЙ сукупний дохід у Віктора Януковича вказано у другій декларації про доходи за 2008 рік, яку "регіонал" подав до Центрвиборчкому. У першому варіанті декларації фігурувала цифра 536 тис. 15 грн 35 коп. Пізніше у розділі "матеріальна допомога" 34 тис. грн він змінив на 1 млн 680 тис. 57 грн і 40 коп. Від руки дописав пункт "доход від продажу нерухомого майна" — 2 млн 674 тис. 910 грн.

Сусідом лідера "Регіонів" можна стати за чотири мільйони гривень

У декларації за 2006 рік Віктор Янукович зазначив одну квартиру на вул. Січневого повстання в Києві. За наступний рік — не оприлюднював. Про помешкання на Оболоні стало відомо з декларації за 2008-й. Його зазначив як місце прописки.

У будинку Януковича можна купити сусідню квартиру — таку ж, як має лідер "регіоналів". Там висить оголошення про продаж квартири посередником Максимом Вікторовичем. Він пропонує житло на 240 кв. м за 4 млн грн.

Янукович третій рік живе в маєтку на території колишньої державної резиденції  "Межигір"я" неподалік від села Нові Петрівці на Київщині. Її площа — 140 га. Півтора місяця тому екс-прем"єр зізнався: щоб купити там дім на 619 кв. м, продав усе своє майно в столиці й Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Янукович робить ремонт у новій квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути