четвер, 05 листопада 2009 12:59

Пішов з життя дворазовий олімпійський чемпіон Іван Б"яков

Пішов з життя дворазовий олімпійський чемпіон Іван Б"яков

Федерація біатлону України із сумом повідомляє, що 4 листопада на 66-му році передчасно пішов із життя видатний спортсмен, дворазовий олімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту СРСР з біатлону Б"яков Іван Іванович, та висловлює щирі співчуття родині покійного.

Б"яков присвятив усе своє життя розвитку спорту вищих досягнень та масової фізичної культури. У спортивному житті йому були притаманні незламна воля до перемоги та впевненість у власних силах. Перебуваючи понад 10 років у складі збірної команди СРСР з біатлону, він став дворазовим олімпійським чемпіоном 1972 року в м. Саппоро (Японія) та 1976 року в м. Інсбрук (Австрія) в естафетній гонці. Б"яков також багаторазово перемагав на міжнародних змаганнях, чемпіонатах СРСР та УРСР з біатлону. Його вагомі спортивні досягнення відзначені високими державними нагородами.

Бяков успішно поєднував заняття спортом вищих досягнень з навчанням в Національному університеті фізичного виховання і спорту, який успішно закінчив, отримавши диплом викладача – тренера.

Вагомий внесок Б"якова в розбудову олімпійського руху в Україні. З 1992 по 1998 роки він обирався президентом Федерації біатлону України та членом Національного олімпійського комітету України. До останнього подиху Б"яков був членом президії Федерації біатлону України.

Вічна пам"ять про Б"якова Івана Івановича назавжди залишиться в олімпійській історії України.

НОК, Федерація біатлону України

Зараз ви читаєте новину «Пішов з життя дворазовий олімпійський чемпіон Іван Б"яков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути