четвер, 22 жовтня 2009 18:07

Прем"єр-міністр захистить медзаклади від перепрофілювання

Останнім часом у країні мали місце ряд випадків привласнення будівель медичних закладів, особливо розташованих у центрі міста. Схема проста: приходять приватні структури, облагоджують справу, й лікарня перетворюється на бізнес-офіс.

"Цього допустити не можна", — заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Вона розповіла, що найближчими днями уряд внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про заборону ліквідації, перепрофілювання, відчуження або передачі в оренду оздоровчих закладів. "Нам не можна допустити перепрофілювання оздоровчих закладів на підставі залучення приватних структур і передачу під цілком інші функції. Нам потрібно діяти і зупиняти це", — підкреслила глава уряду.

Кабінет Міністрів має намір звернутися до парламентаріїв, аби вони якнайшвидше розглянули й ухвалили відповідний закон. У разі набуття ним чинності зацікавленим особам буде не так просто приватизувати оздоровчі заклади, щоби потім на їх місці відкривати магазини, розважальні центри, офіси абощо, які не мають до здоров"я й відпочинку анінайменшого стосунку.

Ініціатива опозиції призведе до дефіциту ліків

Раніше директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин прокоментував запровадження Верховною Радою мораторію на підвищення цін на ліки. "Це чергова спроба адміністративно регулювати ціни на ринку", — сказав він і додав: ухвалений закон призведе не до стабілізації цін, а до дефіциту і пожвавлення "чорного" ринку медпрепаратів. За його словами, після запровадження такого мораторію люди не зможуть купити необхідні медикаменти — вони зникнуть із легального продажу.

Експерт Школи політичної аналітики при Національному університеті "Києво-Могилянська академія" Сергій Кисельов нагадав, що наступного року уряд передбачив понад 3 млрд грн на виплату допомоги малозабезпеченим пенсіонерам на придбання ліків. "Сьогодні опозиція намагається копіювати торішні ініціативи уряду, але досить невдало. Явно абсурдна ідея — ввести ціни на закордонні ліки на рівні липня 2008 року. Це призведе лише до їх дефіциту".

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр захистить медзаклади від перепрофілювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути