вівторок, 20 жовтня 2009 07:22

70 ран виявили на тілі Інни Цвільової

Автор: фото з архіву родини Бомко
  Донеччанка Інна Цвільова фотографується у школі на фоні плакату зі спортивним автомобілем. Дівчинку одягли у форму пілота команди ”Мерседес”
Донеччанка Інна Цвільова фотографується у школі на фоні плакату зі спортивним автомобілем. Дівчинку одягли у форму пілота команди ”Мерседес”

15 жовтня о 13.55 до травмпункту лікарні N9 міста Донецька "швидка" привезла 7-річну Інну Цвільову. Лікарі налічили на її тілі понад 70 ран.

— Її покусала зграя бродячих собак, — повідомляє Ігор Овчаренко з Пролетарського райвідділу міліції Донецька. — Перевіряємо. Більше п"яти свідків кажуть, що це зробили тварини.

Дитина в реанімації обласної лікарні, в комі.

— Боремося за її життя, — говорить лікар Сергій Москаленко. — Травма голови, укуси. Украй важкий стан викликаний колото-різаними ранами шиї, тулуба й кінцівок. Якщо тварини можуть бути з ножами, тоді це зробили вони.

Інна навчається в другому класі, живе на вул. Червоної авіації на околиці міста з матір"ю Ганною, вітчимом та його батьками. Цей мікрорайон межує із селищем Моспине.

Бабуся Галина Бомко тримається за серце, плаче.

— У Інни був перший день канікул. Уранці ми з чоловіком пішли на роботу, а Інна залишалася вдома з мамою і 5-місячним братом Ванєчкою. Мультики дивилася. Поїла і близько 12.00 вийшла у двір, — розповідає 54-рiчна Галина Іванівна. — У нас тут за сараями починаються дачі. Там живе її подружка Ксюша, яка вчиться у третьому класі. Але Інна до неї начебто не дійшла. За дачним селищем траса, ліс.

— Я поїхав того дня з товаришем у Моспіно, — розповідає вiтчим 29-рiчний Роман Бомко. — На початку третьої години подзвонив кум Артем. Сказав, що з дитиною біда. Він був понятим. Міліціонер показав на мобілці фото Інниної туфельки-балетки. Так ми її впізнали. Взуття валялося там, де знайшли Інну. Нам сказали, що її порвали собаки. Не знаю, що й думати... З собаками Інна дружила, ми лаяли, щоб не підходила, а вона завжди возилася з ними, хлібом годувала. Не боялася ні малих, ні великих.

Роман проводить вузькою стежкою до місця, де знайшли падчерку. Це за 150 м від будинку. Така ж відстань — до двору подруги.

— Я прибіг сюди. Тут немає жодної краплини крові, ось що дивно! — каже вітчим. — Лише ампули від уколів, які робили Інні лікарі.

Підходить чоловік із сумками.

— Собак у нас тут повно — онде бродять зі своїм виводком, — показує. — Було таке, що сусід із крайнього будинку відганяв псів од дівчат — Інни та Ксюші. Почув гавкання, вибіг у чому був і відбив дітей. Але оце тепер собаки лише закінчили те, що людина почала. Дачники говорять, одяг на ній був майже цілий. Ніби десь її порізали, а потім одягнули й віднесли до собак.

Нам сказали, що її порвали собаки

Трохи далі стоїть червона іномарка, поряд чоловік років 40.

— Це той Ігор, що викликав "швидку", — пояснює Роман.

— Ми із сусідом Сергієм побачили, що собаки щось тіпають, тягають, гарчать, — розповідає Ігор. Прізвища не називає. — Псів було шість, невеликі. Коли ми підійшли, вони повтікали. Не відразу було зрозуміло, що там таке. Коли ближче підійшли, були шоковані: дитя! Волосся й обличчя закривавленi. А криків ніхто не чув. І чужих людей у селищі не бачили.

Повз у той час проїздила машина, яка везла вагітну до найближчої лікарні.

— Від побаченого вагітна знепритомніла. І лікарці стало погано. Приводили їх до тями, — згадує Ігор.

Напередодні злочину, в середу, Інну зi школи підвозив батько Ксюші. Тепер у них на воротах висить замок.

— Тут живуть Олексій із Валентиною та їхня донька Ксюша, але вони десь виїхали, — говорить сусідка. — Сім"я привітна.

Про родичів Інни в селищі кажуть, що вони випивають.

Слідство виключає версію, що дівчинку поранила людина. Висновок судово-медичної експертизи не готовий. Містом пліткують про маніяка.

— Вона в нас така бідова, — зiтхає бабуся. — Їй операцію зробили, але нас до неї досi не пускають. Кажуть: "Не можна вам цього бачити".

Роман Бомко постійної роботи не має. Дружина Ганна в декретній відпустці з їхнім спільним сином. Інна — її дочка від першого шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «70 ран виявили на тілі Інни Цвільової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути