четвер, 15 жовтня 2009 18:09

Касперівську ікону привезуть на храмове свято

18 жовтня у вінницькому храмі мучениці Феодосії святкуватимуть першу річницю його освячення. З Одеси привезуть чудотворну ікону Пресвятої Богородиці Касперівської.

– Священнослужителі та прихожани свідчать про випадки зцілень хворих і відновлення сімей, що були на межі розлучення, – розповідає працівниця храмової лавки Римма Тобіжецька. –  Півроку тому я двічі бачила, як по стіні церкви рухався образ жінки, дуже схожий на Богородицю з ікони. Він ніби мерехтів у повітрі.

Касперівська ікона Божої Матері написана масляними фарбами на полотні, приклеєному на дерев"яну основу. На ній Богоматір в лівій руці тримає Предвічне Немовля.

— 1809 року образ передали поміщиці Херсонського повіту Уляні Касперовій, — розповідає прихожанка 30-річна Оксана Камінська. — Під час молитви Уляна побачила, що ледве помітні риси Богородиці і Спасителя стали ясними й чіткими. Ця новина поширилася серед людей — і до Касперових почали з"їжджатися люди. Багато з них зцілилися. Священики створили  комісію. Зібрали докази того, що ікона чудотворна.

О 9.00 розпочнеться святкова літургія. Її проведе архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Після служби всіх запросять на святкову трапезу.


Адреса храму мучениці Феодосії: м. Вінниця, вул. Липовецька, 1.

Зараз ви читаєте новину «Касперівську ікону привезуть на храмове свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути