неділя, 11 жовтня 2009 17:59

Ющенко впевнений, що настав час позбутись сатанинських символів

Ющенко впевнений, що настав час позбутись сатанинських символів

Президент Віктор Ющенко виступає за відновлення історичної правди про часи правління Йосифа Сталіна.

Про це Ющенко заявив під час заходів з нагоди 20-ї річниці перепоховання жертв комуністичних репресій в урочищі Дем"янів Лаз.

"Правда – єдиний шлях до очищення і внутрішнього миру, до розуміння справжньої сутності самого себе, свого народу і його призначення в майбутньому. Посттоталітарній, постколоніальній і постгеноцидній Україні правда життєво необхідна, як ліки, як повітря", - наголосив він.

"Відновлення історичної істини й справедливості – основа нашого національного відродження, наріжний камінь моєї політики як президента України", - сказав Ющенко, наголосивши, що правдива історія є однією з основ національної ідеї.

Він назвав особливо цинічними будь-які спроби обілити Сталіна, заперечити чи применшити катастрофу Голодомору, виправдати масові репресії 20-50-х років.

"Ці спроби не принесуть їх авторам нічого, крім ганьби. Ми не допустимо реваншу прокомуністичних та проімперських сил", - наголосив Віктор Ющенко.

"У Польщі, Латвії, Литві, Естонії сталінізм засуджено нарівні з нацизмом на законодавчому рівні. Переконаний, що прийде час – і це зробить Україна", - сказав президент.

Він також зазначив, що настав час позбутися ідолів комуністичних вождів. "Час позбавити нашу землю від цих сатанинських символів, остаточно відправити кумирів на звалище історії", - сказав він.

"Я глибоко переконаний і твердо це кажу - ми очистимося від скверни, ми відродимо істину і відродимо справедливість, ми продовжимо шлях у майбутнє як вільна, горда й велика європейська нація", - сказав Президент.

За словами Ющенка, вересень 1939 року Західна Україна зустріла як здійснення мрії про возз"єднання з великою Батьківщиною. Проте метою радянської імперії було загарбання все нових і нових територій, і в цьому вона була достойним партнером нацистської Німеччини.

"Саму ж Україну та її народ сталінський режим люто ненавидів, а понад усе боявся. Він не міг забути й пробачити нам УНР. Він жахався нашої національної снаги, маніакально вбачаючи у кожному українцеві прихованого повстанця", - наголосив Ющенко.

В урочищі Дем"янів Лаз, що на околиці села Пасічна, під час відступу радянських військ у червні 1941 р. було масово знищено в"язнів тюрем НКВС.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко впевнений, що настав час позбутись сатанинських символів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути