понеділок, 28 вересня 2009 18:26

Іногородні голосуватимуть за фактичним місцем проживання

"Я прописаний у Львові, а живу в Києві вже рік, працюю на будівництві. Чув, що можна буде голосувати за місцем праці. Як це зробити?"

Микола Пашук, 45 років


— Кожен виборець може змінити свою виборчу адресу, якщо має на це поважні причини, — пояснює 35-річний Андрій Магера, заступник голови Центральної виборчої комісії. — Скажімо, переїхав в іншу місцевість на роботу чи навчання, чи доглядати хворих батьків. Виборча адреса, як правило, збігається із адресою реєстрації місця проживання. Тому виборцю слід звернутися в орган ведення реєстру за місцем реєстрації. У випадку Миколи Пашука — поїхати у Львів, особисто подати паспорт і написати заяву про зміну виборчої адреси, вказавши причину: робота в Києві. До заяви слід додати копію з трудової книжки та трудового договору. Тим, хто виїхав на навчання, треба додати до заяви довідки з навчальних закладів.

— А якщо людина живе в іншому населеному  пункті, але не працює і не навчається там?

— Тоді до заяви додається довідка з місця фактичного проживання на підставі договору оренди житла. Заяву розглядатимуть до тижня. Коли громадянин отримає повідомлення про зміну виборчої адреси, йому слід звернутися до органу ведення реєстру за місцем фактичного проживання із заявою, щоби його прізвище внесли у списки для голосування на виборчій дільниці.

Зараз ви читаєте новину «Іногородні голосуватимуть за фактичним місцем проживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути