Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2009 18:25

Очеретяний кіт напав на Ганну Бузань

— Поверталася додому, було темно, — розповідає 70-річна Ганна Бузань із села Вікторівка Маньківського району. — Зайшла у двір, раптом на ногу щось плигнуло. Велике таке. Ледве відідрала, відкинула і бігом у хату.

Жінка знову вийшла надвір із чоловіком. Тварина одразу кинулася на неї.

— Учепилося, нога болить, я кричу, — продовжує. — Павло віддирає, а воно міцно причіпилося. То чоловік почав його душити. Ледве відчепив від мене. Лопатою одрубав тварині голову.

Ганну Бузань відвезли у лікарню. Дали укол проти сказу. Голову тварини направили у жашківську районну ветлабораторію. Дослідження установили, що тварина не була хвора на сказ. Жінці сказали, що її покусав звичайний кіт.

— На третій день, як то случилось, я провідав Ганну, — розповідає троюрідний брат постраждалої Василь Чорновіл, 56 років. — Укус не схожий був на укус звичайного кота. Таке, ніби трьома іклами кусало. І сліди у дворі я бачив. На сестру напав очеретяний, або, як кажуть, комишевий кіт. Це тварина з породи котячих, але дика і за розмірами більша за звичайних котів. У Києві провели експертизу і підтвердили мою здогадку. Раніше в Україні очеретяні коти зустрічалися на півдні. Клімат змінився, то вони й до Маньківки добралися. У Ганни двір біля ферми, то воно, мабуть, там і жило.

ВасильЧорновіл каже, що ця подія обросла чутками.

— Недавно чув, як говорили, що у районі на людей нападає кіт із людською головою. А ще — що тварина на мавпу схожа.

Зараз ви читаєте новину «Очеретяний кіт напав на Ганну Бузань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути