вівторок, 22 вересня 2009 09:33

Скасували державний розшук лідера партії "Родіна" Маркова

Скасували державний розшук лідера партії "Родіна" Маркова

Прокуратура Миколаївської області скасувала державний розшук лідера партії "Родина", колишнього депутата Одеської міськради Ігоря Маркова. Про це повідомила співзасновник громадської організації "Вільна Одеса" Анжеліка Дем"янова.

"Ми сьогодні (21 вересня) були в Генпрокуратурі та повідомили їм про те, що прокуратура Миколаївської області зняла Маркова з розшуку, - сказала вона, додавши, що в ГПУ дуже цьому здивувалися .- Вони відразу ж перевірили нашу інформацію. Вона підтвердилася.

У міліції впевнені, що Ігор Марков не залишав територію України. Прес-секретар "Родины" Олександр Христофоров розповів, що керівництву партії невідомо, де перебуває її лідер, але його відсутність не пов"язана з тим, що його шукає міліція.

За словами Дем"янової, зараз Генпрокуратура з"ясовує, хто саме в прокуратурі Миколаївської області дав команду відмінити розшук Маркова. "Заступник генерального прокурора Микола Голомша пообіцяв нам особисто проконтролювати вирішення цього питання", - сказала вона.

Одержати коментар у Генпрокуратурі не вдалося. Однак у МВС інформацію Анжеліки Дем"янової підтверджують. "Так, його (Ігоря Маркова) дійсно зняли з розшуку", - повідомило джерело в МВС.

Нагадаємо, у березні 2008 року прокуратура Одеської області порушила відносно Маркова кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 КК ( "злісне хуліганство") за звинуваченням у побитті учасника мітингу Всеукраїнського об"єднання "Свобода" 2 вересня 2007 року.

А 11 вересня 2009 Марков був оголошений в розшук ГУ МВС у Миколаївській області. Таке рішення було ухвалене у зв"язку з тим, що він не з"явився 10 вересня на допит до слідчого у Миколаєві.

Наразі відомо, що Марков втік до Росії і перебуває на лікуванні в одній з підмосковних клінік. Він стверджує, що кримінальна справа, порушена проти нього, сфабрикована. Крім того, Марков запевняє, що в Україні його хочуть вбити.

Громадський рух "Комітет оборони Одеси" обіцяє грошову винагороду тому, хто допоможе упіймати лідера забороненої проросійської партії "Родина" Ігоря Маркова.

За словами Іванова, зібрану суму видаватимуть людям, які нададуть достовірну інформацію про місцезнаходження Ігоря Маркова, або інформацію, яка допоможе його затримати.

Коммерсантъ-Україна

Зараз ви читаєте новину «Скасували державний розшук лідера партії "Родіна" Маркова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути