Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2009 10:00

Ющенко полетів до США разом з дружиною

Ющенко полетів до США разом з дружиною

Президент Віктор Ющенко відбув із робочим візитом до США для участі в роботі 64-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Програма візиту передбачає його участь у заходах у рамках сесії Генасамблеї ООН, низку двосторонніх зустрічей із керівниками іноземних держав та організацій, зокрема, з лідерами Бразилії, Литви, Фінляндії, Швеції тощо.

Також заплановані зустрічі президента України з представниками американських ділових кіл, політиками, експертами, представниками української та єврейської громад.

Крім того, Ющенко планує провести окремі переговори з генсекретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном і генсекретарем Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Жаком Дюфом.

"Президент України прийняв рішення відвідати США з огляду на універсальність міжнародного майданчика в Нью-Йорку", - зазначає прес-служба Ющенка.

"Упродовж неповних трьох днів візиту глава держави матиме змогу в різних форматах обговорити фактично усі найбільш пріоритетні питання зовнішньої політики України та міжнародних відносин, яка мають безпосередній вплив на життя українських громадян: від зміни клімату, охорони довкілля, розвитку альтернативної енергетики, боротьби з піратством, до глобальної та регіональної безпеки, європейської та євроатлантичної інтеграції, гуманітарних, торговельно-економічних та інших питань", - додає вона.

"З трибуни ООН президент інформуватиме світову спільноту про пріоритети внутрішньої та зовнішньої політики України, хід демократичних перетворень у нашій країні", - сказано в повідомленні.

Також Ющенко торкнеться тем міжетнічного миру й толерантності, вшанування пам"яті жертв фашизму та Голодомору.

Президент України виступить із промовою в Раді зовнішніх зносин, яка спеціалізується на проблематиці міжнародних відносин.

Ющенко відбув до США в понеділок вранці разом із дружиною Катериною.

У складі української делегації – глава секретаріату президента Віра Ульянченко, її заступник Андрій Гончарук, т.в.о. глави МЗС Володимир Хандогій, перший заступник секретаря РНБО Костянтин Грищенко, директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан, голова Нацагентства екологічних інвестицій Ігор Лупальцев, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко полетів до США разом з дружиною ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути