вівторок, 08 вересня 2009 08:42

Вітер зірвав восьмиметровий хрест

Над Ужгородом та шістьма районами Закарпаття у ніч на суботу пронісся буревій. Сильний вітер поламав металеві рекламні щити, старі дерева, зірвав покриття з дахів будинків. На головній бані недобудованого Хресто-Воздвиженського православного кафедрального собору в центрі Ужгорода пошкодив 8-метровий хрест.

Собор розміщений біля універмагу "Україна". 300-кілограмовий хрест на храмі встановлювали 2003 року. Тоді його піднімали з допомогою вертольота.

— Про те, що вітер перехилив уночі хрест на головному куполі собору, ми дізналися о шостій ранку, — розповідає "ГПУ" настоятель храму отець Дмитро Сидор, 54 роки. — Хрест був сильно нагнутий, але куполу, на щастя, не пошкодив. Щоб запобігти біді, ми його зняли. Знову встановити плануємо до 27 вересня. Цього разу, напевно, обійдемося без допомоги вертольота.

В Ужгородському, Міжгірському, Рахівському, Перечинському, Берегівському та Іршавському районах області буревій знеструмив села та селища, пошкодив 10 ліній електропередач.

— У селищі Середнє Ужгородського району вітер частково зняв дах зі складу із зерном, — каже Олег Шрамко із обласного управління МНС Закарпатської області. — Дощ підтопив також 70 тонн збіжжя.

Завдані буревієм збитки підраховують.

Зараз ви читаєте новину «Вітер зірвав восьмиметровий хрест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути