понеділок, 31 серпня 2009 10:17

Яценюк пророкує стабільну економіку в 2010 році

Яценюк пророкує стабільну економіку в 2010 році

Народний депутат від "НУ-НС" і кандидат у президенти Арсеній Яценюк переконаний, що для виходу з кризи в Україні потрібно розвивати вітчизняне виробництво і внутрішній ринок споживання.

Про це він заявив в ефірі регіональної радіостанції міста Павлограда Дніпропетровської області в неділю, 30 серпня.

"Ми потрапили в кризу тільки з однієї простої причини – у нас немає внутрішнього ринку. Ми брали іноземні кредити, віддавали ці кредити українським банкам, потім українські банки брали ці ж гроші й видавали українцям як кредити. Ми з вами брали ці кредити як фізичні особи, після чого віддавали ці гроші за кордон, купуючи імпортні товари. Таким чином, Україна останні п"ять років фінансувала іноземну економіку", – пояснив політик.

Найважливіше для економічного зростання в Україні, за його словами, – це розвиток внутрішнього ринку споживання вітчизняних товарів.

"Коли ми самостійно виробляємо і самостійно споживаємо. Це те, що дає змогу, наприклад, Китаю мати сьогодні високі показники розвитку економіки", – підкреслив Яценюк.

Ніхто в світі не знає, коли відступить криза.

"Є перші ознаки поліпшення світової економіки – в Японії. Але вони всього лише квартальні – там 0,9% зростання. І про це трубить весь світ. Україна дна кризи поки що не досягнула", – сказав екс-спікер.

Він вважає, що економічна ситуація в Україні почне покращуватися 2011 року.

"Я вважаю, що 2010 рік має стати роком стабілізації, а 2011-й – роком планомірного зростання завдяки двом речам. Перше – нова індустріалізація: шляхом розвитку інфраструктури, будівництва заводів, доріг, шляхом розвитку енергетичного сектора, промисловості й сільського господарства. Друге – розвиток ринку споживання всередині країни. Ось це два шляхи виходу з ситуації для того, щоб Україна дійсно почала відновлювати економічне зростання", – наголосив Яценюк.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пророкує стабільну економіку в 2010 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути