четвер, 27 серпня 2009 07:55

Аліна Сваровські та Віталій Селик одружилися всупереч волі батьків

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Розписуватися у Гуляйпільський міський РАЦС у Запорізькій області киянин Віталій Селик та полтавка Аліна Сваровські приїхали на тачанці
Розписуватися у Гуляйпільський міський РАЦС у Запорізькій області киянин Віталій Селик та полтавка Аліна Сваровські приїхали на тачанці

24 серпня полтавська поетка Аліна Сваровські, 20 років, вийшла заміж за киянина Віталія Селика, 21 рік. Побралися в місті Гуляйполе на Запоріжжі, де відбувався фестиваль "День Незалежності з Махном".

— Віталій не подобається моїм батькам. Мама каже, що не для того віддала мене в школу моделей, щоб я вийшла заміж за такого хлопця. Щоби побратися, я втекла з дому.

Аліна в рожевій сукні з білою фатою стоїть на стадіоні "Сільмаш". Віталій, одягнутий у вишиванку, шаровари та червоні чоботи, дарує їй букетик троянд, трохи прив"ялих на сонці. У Києві він працює журналістом.

— Ми як сучасні Ромео і Джульєтта, — каже Селик. — Мої батьки теж були проти нашого одруження. Кажуть, ми занадто молоді. Мама ховала мій паспорт, аби не поїхав до РАЦСу. Я знайшов його, речі спакував і подався у Гуляйполе.

Аліна і Віталій зустрічаються два місяці. Познайомилися на фестивалі "Харківська барикада".

— Віталій зірвав для мене квітку з клумби в центрі Харкова. До нього підійшла міліція. Оштрафували на кілька гривень. Я стояла збоку, чекала. Прогуляли з ним усю ніч. Він слухав мої вірші. Цим мене і підкупив.

Свідок нареченого — казкар 45-річний Сашко Лірник просить молодих сідати у тачанку. Віталій заскакує першим, подає руку нареченій.

— Поки житимемо нарізно: він у Києві, я — в Полтаві та Харкові. У Полтаві мої батьки, у Харкові закінчую четвертий курс філософії в університеті Каразіна, — поправляє на голові віночок. — Я досі дівчина. Сьогодні кохатимемося вперше. Щоби довести, що я цнотлива, Віталій покаже людям нашу простинь.

Запряжена кіньми тачанка з молодятами рушає. Править власник коней Микола Іванович, 57 років. Наречений заплатив йому 100 грн. За ними на іншому возі їде нардеп-"нунсівець" Олесь Доній, 40 років.

— Ми не боронимо їм одружуватися, — щоб не злетіти з воза, тримається за сіро-зеленого кулемета. — Вони вже дорослі, щоб вирішувати такі питання. Домовилися із РАЦСом, щоб їх розписали у День Незалежності. На державні свята працівники РАЦсу вихідні, як і всі нормальні люди.

Щоби довести, що я цнотлива, Віталій покаже людям нашу простинь

Перед міським РАЦСом зібралося 200 людей. Це приїжджі й мешканці навколишніх будинків. На дерев"яному столі, застеленому скатертиною, на тарілочці лежать дві срібні обручки. Для нареченого — із синім скляним камінцем, для нареченої — з червоним. Свідки — Сашко Лірник і поетеса Каріна Томаєва розстилають перед Аліною і Віталієм рушника. Дівчина стає на нього першою. Віталій ступає за нею. Їх розписують на вулиці перед РАЦСом.

— А ви чого стоїте? — звертається Лірник до натовпу, що обступив наречених. — Збирайте молодятам гроші. Один наряд нєвєсти коштує, як половина бюджету "Махно-фесту".

Молодим нічого не дарують. Аліна одягає Віталію обручку, вона злітає з пальця і падає на асфальт.

— Поганий знак, — шепоче 55-річна Марія у червоній хустці. — Можуть розлучитися або надовго роз"їхатися. Та й без батьківського благословення їх не повінчають у жодній церкві.

Віталій бере дружину на руки. З її голови злітає весільний вінок. Аліна плаче.

— А чо нєвєста плаче? — кажуть у натовпі. — Пізно нюні пускати. Скидай фату, вдягай фартух і очіпок та йди до плити.

Після РАЦСу молодята їдуть до готелю "Лідія".

— Аби довести Алінину цнотливість, улаштували їм удень шлюбну ніч, — розказує друг нареченого Артем Полежака, 30-річний поет. — За півгодини Селик показав закровавлену простиню. Кров"ю на ній написав махновське гасло "Воля або смерть".

Зараз ви читаєте новину «Аліна Сваровські та Віталій Селик одружилися всупереч волі батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути