четвер, 20 серпня 2009 19:20

Уманський музей шукає 42 тисячі гривень

— Наш старий котел лопнув навпіл 15 квітня, якраз в останній день опалювального сезону, — розповідає Людмила Шуйська з уманського краєзнавчого музею. — Якщо до зими не встановлять новий, то під загрозою опиняться експонати музею.

На встановлення нового котла потрібно 42 тис. грн. Старий котел пропрацював у музеї з 1950-х. Тоді його змайстрували з двох, які вийшли з ладу.

— Його не можна було перегрівати вище 70 градусів, — веде далі Шуйська. — І ще він увесь час трохи протікав. Батареї гарячими з ним не були, лише — літніми. Жодна зима не проходила без ремонту котла. Тепер у нас його зовсім немає. А експонати псуються від сирості швидко. Якось у нас місяць не було тепла, то деякі експозиції вкрилися пліснявою. Ми ледь їх відновили.

У колекції музею близько 50 тис. експонатів. У сховищі під сигналізацією перебувають кілька десятків картин з Уманського та Ямпільського музеїв, що є речовими доказами в гучній справі про підміну картин.

— Ми зверталися в різні інстанції, — каже виконувач обов"язків директора музею Юрій Торгало, 47 років.— Усі проблему розуміють. Але кажуть, що через брак коштів виділити потрібну суму не можуть.

Зараз ви читаєте новину «Уманський музей шукає 42 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути