четвер, 20 серпня 2009 19:00

Геннадій Прокопович винаймає однокімнатну квартиру

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Начальник Державтоінспекції Вінниччини Геннадій Прокопович показує світлини своєї родини, які стоять на столі у нього в кабінеті
Начальник Державтоінспекції Вінниччини Геннадій Прокопович показує світлини своєї родини, які стоять на столі у нього в кабінеті

Із 29 липня Державтоінспекцією Вінниччини керує підполковник міліції 38-річний Геннадій Прокопович. До цього протягом семи років він працював заступником начальника Державтоінспекції Чернігівської області.

Геннадій Володимирович запрошує у робочий кабінет із ремонтом, який йому дістався від попередника — 37-річного Миколи Сіманчука. Він керував Державтоінспекцією близько трьох років. За ротацією Сіманчука перевели у Черкаську область.

У державтоінспекції Прокопович загалом 17 років. Після закінчення Харківського училища тилу і транспорту був призначений на посаду інспектора з розшуку водіїв, які зникли з місця дорожньо-транспортної пригоди, та транспортних засобів.

— Ще не встиг толком облаштуватися, — каже Геннадій Володимирович. — З особистих речей тут лише фотографії дружини Тетяни та дітей. Старшому Павлові — 11 років, молодшому Петрові за місяць буде 7.

Показує дві світлини: на одній він із дружиною, на другій — сини.

— Таня моя однолітка. Працює у Чернігові заступником начальника бюро технічної інвентаризації, раніше працювала в банку. Закінчила Київський економічний університет. Ми з сім"єю живемо у трикімнатній квартирі. У Вінниці винаймаю однокімнатну в центрі.

Питаю, чи не важко самому.

— Що ви, я все вмію, — усміхається. — І прати, і прибирати. Готувати всякі страви. Особливо люблю плов. Років із 15 тому навчив його готувати друг. Щоб плов вийшов абсолютно смачний, у нього треба вкласти душу та гарний настрій. А без родини, звичайно, погано. Подивимося, коли я зможу їх перевезти до Вінниці.

Я все вмію — і прати, і прибирати, готувати всякі страви. Особливо люблю плов

З березня 2007-го Геннадій Прокопович — президент федерації футболу Чернігівщини.

— Граю у футбол із дитинства. У Чернігові є професійна команда другої національної ліги "Десна–Чернігів". Мій батько Володимир Феодосійович керував нею з 1977 по 1983 рік. При ній є спецшкола, в якій я займався з першого класу. Правда, на професійний рівень не збирався виходити. Це в мене таке хобі. Коли запропонували стати одним із двох претендентів на пост президента федерації, не відмовлявся. Мене вибрала більшість. Другий претендент тепер мій заступник. На ньому зараз усі справи. Якщо попросять звільнити це місце — не ображуся. Бо на відстані вирішувати питання важко.

Сини також грають у футбол?

— Так, у тій самій спецшколі при "Десна-Чернігів". Я за те, щоб люди більше займалися спортом, ніж пиво пили. Сам щоранку бігаю. Граю у волейбол, теніс. Коли працював у Чернігові, то між співробітниками влаштовували футбольні матчі.

Не плануєте провести дружній матч між працівниками Державтоінспекцій Вінниччини і Чернігівщини?

— Хороша ідея! Обов"язково це влаштуємо.

За яку футбольну команду вболіваєте?

— Вболіваю за український футбол, улюбленої команди не маю.

На що звернули увагу, коли приїхали на Вінниччину?

— Приїхав увечері, то перше, що впало у вічі — на Вінниччині автодорога освітлюється і по районах. Незалежно, чи поряд невеличке село чи містечко. У Чернігові такого немає. Стан доріг непоганий, майже такий самий, як і у Чернігові. Але по Вінниці помітив одразу, що кращий. Маю авто "Ніссан-Кашкай", то для мене це важливо. Якщо про роботу, то механізм роботи обласної Державтоінспекції налагоджений, колектив чудовий. Правда, у мене є кілька ідей. Поки що не казатиму які.

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Прокопович винаймає однокімнатну квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути