пʼятниця, 14 серпня 2009 08:28

У Петра Німця невідома істота задушила 50 кролів

"У ніч на 26 липня якась тварюка погубила 50 кролів. Обійшов 17 мисливців, але вони нічого толком не кажуть. Може, це і мисливський собака. Та точно не лис", — припускає 73-річний Петро Німець, житель села Кочурів Гайсинського району Вінниччини.

Петро Михайлович зачиняє дубову хвіртку в сарай, де були кролі, підпирає її парою ґаблів і брачкою. Сильно смикає двері, але відкрити не може.

— Це ж яку треба мати силу, щоб усе зірвати! А подивіться, скільки трісок із дощок повідлітало! Мабуть, рвало, чіплялося за дерево зубами, — показує тріски завдовжки з 10 см, що лежать на землі.

За день до нещастя онучка Петра Німця 18-річна Тетяна чула, як в оборі стрибають і метушаться  переполохані кролі.

— Вилізла на криницю, щоб подзвонити подрузі, бо в селі погане покриття мобільного зв"язку, — розповідає Тетяна. — І побачила, що в городі сидить чорна істота, схожа на пса. Погано розгледіла — вечоріло.

— А на ранок я побачив рівчак біля сараю, — каже Петро Михайлович. — Ніби звірина рила під себе землю. Думаю, бісилася, що є здобич і не можна до неї дістатися. То тієї ночі воно нічого не взяло. Зате 26 липня мав сюрприз — подушило всіх 50 кролів і рівнесенько зложило в рядок, як сільодку. Жодного не порвало! Я зразу із двох шкуру зняв, та побачив на клубах знаки від кігтів, а на позвонку — від кликів. Напевно лапами притримувало здобич, а з хребта висмоктувало кров. Тоді вирішив всіх захоронити. 300 кілограмів живої ваги пропало!

Петро Михайлович веде в город. Між корчами картоплі показує сліди хижака. На землі чітко видно відбитки лап з трьома пальцями — два більших спереду, а в центрі ззаду менший, як у курки. Кожен слід має в діаметрі 10–12 см.

— Може це та чупакабра, про яку в газеті писали, — нагинається. — Наградили ж нас колорадським жуком, то й таку тварюку можуть привезти. Нападів на свійських тварин в Кочурові більше не було.

— Скарг не було, оце від вас уперше чую. Шкода, що Німець одразу не подав на експертизу ветеринарну.  Тоді з"ясувалося б, від чого кролі померли, — каже сільський голова Кочурова Світлана Кондратюк, 52 роки.

— Є таке у повадках куниці або тхора — вбивати більше, ніж їм потрібно, — пояснює голова Гайсинської районної організації Товариства мисливців і рибалок Сергій Злепко, 51 рік. — Вони теж якраз біля голови перекушують хребет жертви. Але двері ці тварини не рвали б, залізли б через щілини. Також це міг зробити мисливський або бродячий собака. Але якби пес був голодний, забрав би здобич із собою. А так, швидше за все, ввійшов в азарт. Припускаю, нападник — великий собака. Судячи з величини слідів, бійцівської породи. Бо вівчарки не мають пристрасті до вбивства багатьох тварин. У місті й на околицях вистачає бродячих псів. Люди вивозять собак, які їм набридли або стали непотрібні. Щодо чупакабри, то це — з області фантастики. Бо тварина живе у Південній Америці, звідти до України дуже велика відстань. На Волині було подібне, ніби дивна тварина душила кролів. Потім з"ясували, це був бультер"єр.

Кочурів розташований за 3 км від Гайсина і за 103 км від Вінниці. У ньому живе 210 чоловік. Село розташоване на сході області, район межує з Черкащиною.

Зараз ви читаєте новину «У Петра Німця невідома істота задушила 50 кролів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути