Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2009 18:28

Канівський хлібозавод збанкрутував

Зупинився єдиний хлібозавод у Каневі. Близько 100 працівників звільнили. Третина з них знайшли роботу на інших міських підприємствах харчопрому. Решта — стали на біржу праці.

Хлібозавод розвалила держава, переконаний директор підприємства-власника "АРАЛ" Роман Кобзєв, 40 років. Вона ввела обмеження на рентабельність випікання хлібу, через що підприємство зазнавало збитків — 50 коп. з однієї хлібини.

У Каневі успішно продається хліб київського, черкаського, переяслав-хмельницького, корсунського заводів. Кажуть, до канівського хлібу споживач так і не звик, через що завод збанкрутував. Та Роман Кобзєв доводить, що це не так. Нині в місті брак хліба. Подекуди в магазинах на полицях немає жодного буханця. Люди питають канівський хліб.

На думку директора, випікати хліб без збитків можуть лише заводи, що входять до складу великих холдингів. Вони мають доступ до дешевших ресурсів. Натомість окремим підприємствам самотужки не вижити.

У 1990-ті завод простоював. На початку 2000 року його реанімували. Власником стала фірма "АРАЛ". У місті відкрили кілька точок, де продавали хліб лише цього виробника. Міський бюджет отримував від хлібозаводу понад 100 тис. грн податків на рік. Щомісяця підприємство відраховувало в різні фонди 60 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Канівський хлібозавод збанкрутував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути