четвер, 09 липня 2009 21:52

На фестиваль "Вйо, Кобеляки!" запросили Бобула та Кудлай

Автор: фото: Валентина БОГАЧ
  Соліст гурту ”The ВЙО” Мирослав Кувалдін (ліворуч) з учасником гурту ”Кудім” Дмитром Кудімовим у футболках із символікою фестивалю аматорського мистецтва ”Вйо, Кобеляки!” торік на стадіоні ”Колос” у місті Кобеляки. Ззаду на футболках написано: ”Нам тепер
Соліст гурту ”The ВЙО” Мирослав Кувалдін (ліворуч) з учасником гурту ”Кудім” Дмитром Кудімовим у футболках із символікою фестивалю аматорського мистецтва ”Вйо, Кобеляки!” торік на стадіоні ”Колос” у місті Кобеляки. Ззаду на футболках написано: ”Нам тепер

"Цього року на фестивалі буде вдвічі більше виконавців, ніж торік. Приїдуть музиканти з усієї України, а також зі Швеції, Польщі, Угорщини", — розповідає лідер гурту "The ВЙО" і ведучий на телеканалі М1 34-річний Мирослав Кувалдін. 10–11 липня в Кобеляках він удруге проведе фестиваль аматорського мистецтва "Вйо, Кобеляки!". У цьому місті живуть його мати й сестра.

Цьогоріч фестиваль об"єднають із Днем міста. Святкування почнеться з конкурсу дитячого малюнка "Каляки-маляки", фотовиставки "Життя периферії", дитячого концерту та виставки продукції народних умільців — вишитих, різьблених, виліплених витворів.

— Майстри народної творчості проводитимуть майстер-класи з лозоплетіння та ковальства. Інші видуватимуть різні вироби зі скла, — продовжує Кувалдін. — Продаватимуть футболки й чашки з символікою фестивалю й надписом "Вас вітають Кобеляки".

Торік значки коштували 5 грн, прапорці — 1 грн, чашки — 22, футболки — 55. На них було написано: "Нам тепер усе до ср.ки. В нас столиця Кобеляки". Вислів придумав місцевий лікар-костоправ Микола Касьян.

У концертній програмі першого дня — виступи рок-музикантів та фольклорних самодіяльних колективів, етнодискотека, перегляд аматорського відео.

Співати будемо на пляжі

Замість торішніх богатирських ігор другого дня проведуть турніри з шахів, волейболу й міні-футболу.

— Я гратиму в футбол за команду місцевої газети "Ехо". Там багато моїх друзів, — розказує Мирослав. — А співати будемо на центральному пляжі міста поблизу Ворскли.

Окрім того, виступити на фінальному концерті запросили народних артистів України Аллу Кудлай та Іво Бобула.

— Але точно сказати, чи вони будуть, ми не можемо. Може, приїде хтось інший. Торік про виступ гурту "Чорнобривці" дізналися за 2 години до концерту, — зауважує секретар міськради Сергій Галушко, 31 рік.


Кобеляки, районний Будинок культури, парк "Піонерський", центральна площа міста, дитячий пляж на річці Ворскла, 10 липня з 10.00, 11 липня з 9.00.

Зараз ви читаєте новину «На фестиваль "Вйо, Кобеляки!" запросили Бобула та Кудлай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути