Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2009 20:59

Василя Богуна надурили на 20 гривень

38-річний Василь Богун із Городища отримав на свою сторінку на сайті "Одноклассники. ru" повідомлення від чоловіка, з яким колись навчався в школі. Той писав, що його побили, обікрали. Просив поповнити рахунок мобілки. Бо й копійки немає, щоб подзвонити батькам.

На вказаний номер Василь перерахував 20 грн. Наступного дня знову отримав повідомлення. Той самий приятель застерігав: хтось "зламав" мою сторінку. Прохання щодо грошей не чинне. Прошу вибачення за чиюсь дурість".

— Шахраї користуються як економічними труднощами, так і неймовірним бажанням багатьох людей розбагатіти швидко й без будь-яких зусиль. Усе частіше діють через мобільні телефони та Інтернет, — каже начальник Городищенського райвідділу міліції Сергій Випна, 38 років. — Людям на електронну пошту надходять повідомлення, що виграли у лотерею 100 тисяч доларів. Але, щоб отримати ці гроші, необхідно переказати на банківський рахунок 500 гривень. Начебто для оформлення документації. На мобільні телефони надходять SMS-повідомлення про виграш телевізора чи холодильника. Треба тільки перекинути на вказаний номер 300 гривень, щоб підтвердити правильність контакту. Зрозуміло, ці гроші теж викидаються на вітер.

Зараз ви читаєте новину «Василя Богуна надурили на 20 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути