Ексклюзиви
середа, 08 липня 2009 18:35

П"ятеро борсуків напали на людей

— Ми зі швагром із шостої ранку косили мішанку на полі. О пів на дев"яту мусили йти додому, бо починався дощ, — згадує 56-річний Богдан Галіян із села Глядки Зборівського району Тернопільщини. Він працював із 62-річним Степаном Хмильовським. — Я ішов попереду, а Степан за мною. Зайшли в ліс. Коли чую, щось рохкає за спиною. Обертаюся, а з трави на мене вискакує борсук. Другий — на швагра.

Чоловіки почали відбиватися від тварин косами.

— Воно, як пес, підскакує і за ноги хапає. Добре, що ми були у гумаках, вони не прокусили чобіт, — продовжує Богдан Михайлович. — Двох порізали косами, решта почали втікати. Я додому зайшов, а руки-ноги від пережитого трясуться. Чи це скажені борсуки були, чи їх так багато розвелося, що вони нічого не бояться. Якби діти через ліс проходили, то їх і загризти могли б.

Село Глядки розташоване за 20 км від Тернополя. Там живе 210 людей. На поле часто ходять через ліс — так ближче.

— У нас з одного боку ріка, з другого ліс. Знаємо, що у лісі водяться зайці, лисиці, борсуки, дикі свині. Але на людей раніше не нападали, — розповідає голова Чернихівської сільради Ганна Алексевич, 50 років. — Люди через ліс на поле ходили, по суниці. Тепер бояться. Почали обходити півтора кілометра дорогою до городів.

— Борсуки нападають на людей тільки в одному випадку: якщо хворі на сказ. Якщо їх було аж п"ятеро, це ціла сім"я. Щоб знати точно, чи не скажені, треба було б їхні голови здати на експертизу, — непокоїться Святослав Заклекта, 53 роки, із Обласного товариства мисливців та рибалок. — Борсук — хижак, веде нічний спосіб життя. Полювати на них заборонено, бо тварини занесені до Червоної книги.


 

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро борсуків напали на людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути