Ексклюзиви
середа, 08 липня 2009 08:34

За білборди із зображенням Мазепи ледь не побилися у Полтаві

 

Полтавська влада за допомогою МНС демонтувала білборди зі зображенням гетьмана Івана Мазепи і написом "Мазепа переміг! Українська держава є!", розміщені на замовлення ВО Свобода на честь 300-річчя Полтавської битви.

Як повідомили у Свободі, в понеділок, 6 липня, о 4:00 в Полтаві розпочався демонтаж 70 конструкцій білбордів ТРК Анна. Демонтаж відбувався "за негласним рішенням Полтавського міськвиконкому, яке старанно приховують від громадськості".

В організації зазначили, що демонтажем керував начальник комунального підприємства Дизайн міського середовища К.К.Торяник.

Того самого дня о 10:00 до одного з білбордів, дізнавшись про демонтаж, виїхали заступник голови Полтавської обласної організації ВО Свобода Головченко О.В., голова Полтавської міської організації Сокіл Субота Д.М.

Вони спробували зупинити дії працівників Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, проте їхні спроби не увінчалися успіхом. Крім того, як повідомили у Свободі, "через 5 хвилин на місце прибули 20 осіб кримінальної зовнішності, які намагалися залякуванням і погрозами фізичної розправи відтіснити свободівців". В організації стверджують, що це були люди мера Полтави Андрія Матковського.

"Ці дії братків Матковського документально зафіксовані на фото-та відеоносіях. На виклик свободівців прибули співробітники міліції і склали заяву про погрози фізичної розправи з боку представників демонтажних груп. Полтавська обласна організація ВО Свобода характеризує такі дії міської влади як продовження бандитської поведінки міського голови, бютівця Андрія Матковського", - йдеться у повідомленні Свободи.

"Дії міського голови - це груба відповідь на соціально-патріотичну інформаційну кампанію Свободи під час святкування 300-ої річниці війни українських козаків на чолі Мазепи з Московією у 1709 році і помста за розголос про п"яний дебош Матковського і його свити у музеї-садибі Івана Котляревського", - заявила Свобода.

Полтавська обласна організація ВО Свобода звертається до прокуратури області та МВС з вимогою негайно втрутитися у ситуацію "з беззаконням полтавської влади. Свобода готує позов проти Андрія Матковського за його численні незаконні і українофобські дії".

Як повідомлялося, 22 червня Всеукраїнське об"єднання Свобода почало встановлення на вулицях Полтави білбордів з портретом гетьмана Івана Мазепи і написом "Мазепа переміг! Українська держава є!". Свободівці відразу ж повідомили про протидію з боку мерії Полтави.

За матеріалом: Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «За білборди із зображенням Мазепи ледь не побилися у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути