понеділок, 06 липня 2009 18:28

Наталя Палин шпигує коропа салом

Львів"янин Тарас Палин, 28 років, упіймав на ставу в селі Завидовичі Городоцького району Львівщини чотирьох коропів завважки від 1 до 2,5 кг. Палини кажуть, найпростіше й найшвидше запікати рибу в духовці.

— Розрізаю рибину повздовж хребта, солю та перчу, — розповідає дружина Наталя Палин, 26 років. — Кладу в рукав для запікання, а тоді вже посипаю тертим сиром і закручую кінці. Риба готується у духовці 20 хвилин. Сир розплавляється та підрум"янюється, м"ясо виходить соковитим і ніжним.

За іншим рецептом коропа запікають із картоплею в сметані.

— Зараз є молода картопля, вона швидко готується, тому попередньо відварювати її не треба, — продовжує господиня. — На дно посудини, змащеної олією, кладу порізану картоплю, додаю сіль та спеції. На сковорідці тушкую цибулю з помідорами. З томатів знімаю шкірку, їх достатньо опустити в окріп на кілька секунд. Викладаю готову масу на картоплю. Згори кладу шматки коропа.

У кожному шматку риби Наталя робить надріз і шпигує тонкими пластинками свіжого сала. Страву ставить у духовку на 40 хв.

— Усе залежить від температури та режиму приготування. Високу температуру не варто ставити, бо риба приготується швидко, але картопля буде сира. Добре, якщо є гриль, тоді риба з салом підрум"яниться.

Коли виделка легко входить у картоплю, страву заливають сметаною та залишають у духовці ще на 10 хв.

Зараз ви читаєте новину «Наталя Палин шпигує коропа салом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути