Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2009 19:38

Людмилі Зикіній легко давалася українська мова

Автор: фото з сайту www.tonnel.ru
  Співачка Людмила Зикіна померла на 81-му році життя від інфаркту
Співачка Людмила Зикіна померла на 81-му році життя від інфаркту

Завтра на Новодівичому цвинтарі Москви ховатимуть російську співачку Людмилу Зикіну. Вона померла в середу на 81-му році від зупинки серця після інфаркту. Відспівуватимуть Людмилу Георгіївну в храмі Христа Спасителя. Похорон очолить Московський патріарх Кирило.

10 червня, у день свого ювілею, артистка розпочала всеросійський тур. Встигла виступити у Владивостоці.

— Окончим этот тур ради памяти Людмилы Георгиевны. Пусть с небес смотрит, как люди ее любят, — каже директор ансамблю "Россия" Ксенія Рубцова.

— Ми з Людочкою познайомилися на партійних концертах у Москві ще за Микити Хрущова, — згадує народний артист 84-річний Дмитро Гнатюк. — По кілька разів на рік зустрічалися у Кремлівському палаці з"їздів, де співали у "солянках" для номенклатури. То були надзвичайно теплі побачення. Людочка — високоосвічена, ніколи не називала мене хохлом, а кликала Дімою. При поважних гостях — "Дмитро Михайлович". Українська мова їй легко давалася. На слух записала слова на листочку — і ніякого акценту. Із Людою підготували два дуети "Чом, чом, земле моя" і "Місяць на небі". Останній вона дуже любила. "Зіроньки сяють, тихо по морю човен пливе..." — наспівує. — У Києві Людмила Георгіївна любила виступати на Співочому полі, перед Дніпром. У Криму зустрічалися майже щоліта. Вона мене пробувала навчити пити коньяк масандрівський. А в мене щовечора концерт, випрошуюся в неї: "Людочка, не можу більше, бо голосу не буде". Так і недовчився у питті на професора.

Співачці приписували роман з головою Ради міністрів СРСР Олексієм Косигіним. Пліткували, що до неї залицялася половина правлячої верхівки. Дітей у Зикіної не було, хоч чотири рази виходила заміж. 2007-го їй вживили штучний тазостегновий суглоб. Кілька концертів Зикіна відспівала сидячи у кріслі.

Зараз ви читаєте новину «Людмилі Зикіній легко давалася українська мова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути