вівторок, 23 червня 2009 15:25

Зварич "здав" голову Вищого адміністративного суду

Зварич "здав" голову Вищого адміністративного суду

Суддя Зварич надав свідчення на голову Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка. Минулого тижня між ними відбулася очна ставка, в ході якої Зварич засвідчив 4 епізоди дачі хабарів Пасенюку, при цьому один з хабарів був даний за його (Зварича) призначення. Загальна сума, озвучена в ході очної ставки, - 150 тисяч доларів.

Після очної ставки Зварич був доставлений на відтворення обстановки і обставин події ("слідчий експеримент") в будівлю ВАСУ, де в кабінеті Пасенюка він вказав місця, куди клав гроші, а також описав всю процедуру дачі-отримання хабара.

За годину після описаних подій самого Пасенюка помітили в кабінеті в.о. генерального прокурора Сергія Винокурова, де пробув в цілому більше години.

Про це "Обозревателю" стало відомо з власних джерел.

Джерела також повідомляють, що Зварич надав свідчення (також у зв"язку з хабарництвом) на колишнього замголови Секретаріату Президента Петра Олійника, а також на голову Івано-Франківського обласного адміністративного суду Петра Черепія, де фігурувала сума в 130 тисяч доларів.

Разом з тим джерело в комітеті з правосуддя ВР не виключає, що в найближчий день Верховна Рада може дати згоду на затримання Пасенюка.

Дещо раніше з"явилася інформація про те, що Зварич почав надавати свідчення проти відомих в Україні діячів. Але незабаром послідувало спростування.

Обозреватель

Зараз ви читаєте новину «Зварич "здав" голову Вищого адміністративного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути